2009-02-26

Spagečiai su daržovėmis ir grybais

Šio vakaro vakarienė labai paprastai gaminama, neapsunkina skrandžio, tačiau yra soti ir maistinga. Maniškis net dešros po vakarienės netraukė, vadinasi, tai šį tą reiškia... ;) Jei orai dar nešyla, tai bent maitintis jau pradedam pavasariškai. :) Pradinė mintis buvo tik spagečiai su pomidorų padažu, bet, kaip visada, pradarius šaldytuvo dureles, idėjos pasipylė kaip iš gausybės rago kai pamačiau porą, papriką, pusę cukinijos, pievagrybius... Daržoves galima naudoti bet kokias, savo nuožiūra, tačiau man, jei nėra cukinijos, nesiskaito, kad tai su daržovėm. :) Be galo ją mėgstu! Ir žalią, ir keptą, ir troškintą... Visuomet gamindama pastą su pomidorais gausiai dedu prieskoninių žolelių. Gali būti įvairiausios, bet raudonėlis, bazilikas ir mairūnas - privaloma. Ir šį kartą napagailėjau, todėl patiekalas gavosi labai aromatingas ir pikantiškas.

Reikėjo:
Spagečių,
Česnako,
Alyvuogių aliejaus,
Aišku, kad cukinijos,
Porų,
Raudonosios paprikos,
Pievagrybių,
Mažos skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse,
Šviežiai grūstų pipirų,
Druskos,
Džiovintų žolelių: raudonėlio, baziliko, mairūno, žolelių mišinio be druskos.

Gaminimas:
Užvirinti didelį puodą pasūdyto vandens. (Turbūt nereikia aiškinti, kad verdant makaronus vandens turi būti daug?). Sudėti spagečius ir virti tiek laiko kiek rekomenduojama ant pakelio. Sakau "rekomenduojama", nes visiškai tuo pasikliauti negalima, tad artėjant nurodyto virimo laiko pabaigai, paragaukite makaronus, kad nustatyti ar jie jau al dente, ar dar ne. Stenkitės nepervirti, nes jie dar virs būdami padaže.
Tuo tarpu įkaitinti alyvuogių aliejų ir trumpai apkepti susmulkintą česnaką (šiam reikalui česnako niekada netraiškau spaudykle, o sukapoju dideliu peiliu). Sudėti griežinėliais supjaustytus porus, mažais kubeliais supjaustytas papriką ir cukiniją. Kai apkeps, sudėti riekutėmis supjaustytus pievagrybius. (Nededu jų kartu su kitomis daržovėmis, nes jie paleidžia skystį ir daržovės neapskrunda). Dar trumpai pakepti, kol pievagrybiai išleis skystį. Supilti konservuotus pomidorus, pasūdyti, įberti pipirų ir dosnia ranką pagardinti džiovintomis žolelėmis. Dar truputį pakaitinti, kol nugaruos pomidorų skystis ir masę truputį sutirštės. Tada į keptuvę sudėti išvirusius spagečius, išmaišyti ir krauti į lėkštes. Prieš valgant pabarstyti tarkuotu sūriu.

3 komentarai:

rūtuliukas rašė...

niekada nebandžiau spagečių du daržovėm. Vien. Nes jaučiu pati ir valgyčiau.. arba maniškis paslapčiom dešros įsipjaustytų.. :)) na, bet visko būna. Gal kada pabandysiu :)

Vilma rašė...

Aš jau dariau ne kartą. :) Maniškis valgė net su špinatais ir grietinėle, nors kreminių padažų nemėgėjas. :) Tiesiog įtikinau, kad vakarienei turi būti lengvas maistas.

rūtuliukas rašė...

oj, maniškis irgi buvo ne kartą įtikinėjamas.. bet pavyksta kaip kada..