2009-03-03

Grikių, linų sėmenų ir obuolių keksiukai pusryčiams

Man labai patinka skaniųjų savaičių projektas, nes jis nuolat skatina pasukti galvą ir atrasti naujus paprastų produktų panaudojimo būdus įvairiuose patiekaluose. Pamačiusi grikių temą pagalvojau "O, geras! Mėgstu grikius...". Bet, kadangi juos mėgstu labai paprastai - natūraliame pavidale, kuris, aišku niekam neįdomus, atsidūriau aklavietėje ir reikėjo ilgokai paieškoti ir pagalvoti, ką čia įdomaus išbandžius... Blynų arba krepų gaminti nenorėjau, nes jau ne viename lietuviškame blog'e juos mačiau, tad, atėjus minčiai apie keksiukus, galutinai apsisprendžiau. Šiuos keksiukus radau puslapyje www.santostraiding.com . Jie buvo apibūdinti kaip puikūs pusryčių keksiukai šaltiems žiemos rytams - tad rytoj bus puiki proga tuo įsitikinti. :) Juo labiau, kad niekada gyvenime nesu pusryčiavusi kekiukais, pyragais ar kitokiais saldžiais dalykais, ypač populiariais Amerikoje. Keksiukai gaunasi tikrai ne tokie, ko tikimasi iš keksiukų. :) Tai yra, jie nėra purūs, lengvi ir saldūs. Šie labiau "duoniniai", bet drėgni ir ne per saldūs. O svarbiausia - absoliučiai sveikuoliški! ;) Šviesus Muscovado cukrus suteikia puikų prieskonį - kepinukai dar orkaitėje kvepėjo medumi, nors jo ten nė gramo... Man labai patiko kol dar šilti, žiūrėsim, kokie bus rytoj.

Reikės:
Sausi komponentai:
1 puodelio kvietinių miltų,
3/4 puodelio grikių miltų (sumaliau grikius kavamalėje),
1/4 puodelio šviežiai maltų linų sėklų (vėlgi kavamalė pasitarnavo),
3/4 puodelio rudojo cukraus,
1 AŠ kepimo miltelių (originale nurodyta soda),
1/2 AŠ cinamono (pasirinktinai, aš įdėjau),
1/4 AŠ tarkuoto muskato (pasirinktinai, aš įdėjau),
Skysti komponentai:
2 kiaušiniai,
1/4 puodelio aliejaus (arba tirpinto sviesto),
1/2 obuolių tyrės (įdėjau smulkiai sutarkuotų obuolių),
1 puodelis pasukų (arba sojos pieno) (naudojau kefyrą).
Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
Sumaišyti sausus komponentus viename dubenyje.
Sumaišyti skystus komponentus kitame dubenyje.
Skystą mišinį supilti į sausus komponentus ir pamaišyti tik tiek, kad neliktų sausų miltų. nepermaišyti!
Tešlą dėti į keksiukų krepšelius ir kepti orkaitėje apie 30-35 minutes. Kai iškeps ataušinti ant grotelių.


3 komentarai:

Beata Nicholson rašė...

labai gera ideja, labai puikus ishpildymas, saunuole Vilma kad radai toki puiku recepta ir igyvendinai!!!!

Vilma rašė...

Ačiū, Beata! Džiaugiuosi, kad receptas patiko. :)

Indrė rašė...

Aš šiandien ir tokius atominius užmaišiau iš to ką radau :D visai geri gavosi :]