2009-05-12

Avižinė košė su tahini, bananais ir džiovintomis slyvomis

Įkvėpta skaniųjų Sparnuočio pusryčių labai norėjau kažko gardaus ryte. Kad košę virsiu, buvo aišku, bet norėjosi kaip nors neįprastai ją pagardinti nes figos, abrikosai arba uogienė spėjo pabosti... Neturėjau Nutellos, tad nusprendžiau vietoje jos įdėti sezamų pastos - tahini ir, kad per maža nepasirodytų, dar įpjausčiau džiovintų slyvų. Aišku, įbėriau ir žiupsnelį cinamono - be jo košės nevalgau... Skanumėlis neišpasakytas! Net jei kitais priedais varijuosiu, tahinį nuo šiol dėsiu dažniau. Košė su priedais - ne naujai išrastas dviratis, bet gal ką nors sudomins būtent šis derinys. :) Tiesa, aš viską darau be cukraus, tad jei esate smaližiai, pasireguliuokite pagal save.

Reikės:
Pieno ir vandens mišinyje išvirtos avižinės košės (naudoju dribsnius, kuriuos reikia pavirti),
Mažo banano,
2 džiovintos slyvos,
1 AŠ tahini,
Žiupsnelis cinamono.

Gaminimas:
Slyvas bei bananus susmulkinti ir kartu su kitais komponentais įmaišyti į karštą košę.
Mėgautis rytu! :)

2 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Gėris ir grožis, bei visa mano pagarba tavo vaizduotei:) Aš kaip tik persikrausčiau į savus namus, kuriuose dar kurį laiką nebus virtuvės, tad maitinsiuos košėmis - o šis variantas skamba nerealiai egzotiškai. Pradžiuginai su pusryčių idėja, ačiū!

Vilma rašė...

Sparnuoti, net ištirpau nuo tokių gražių komplimentų, ačiū labai! Džiaugsiuos, jei įdėja padarys Tavo rytą maloniu. :)

Man jau dabar Tavo patiekalai nerealūs, tai nebegaliu įsivaizduoti kokį high end'ą pasieksi, kai turėsi savo virtuvę... ;)