2009-05-17

Baklažanai įdaryti mocarela

Greitas ir skanus patiekalas iš italų virtuvės repertuaro. Receptas adaptuotas iš virtuvės biblijos "The silver spoon". Parašysiu originalų receptą, o po to pakomentuosiu savo pakeitimus.

Reikės:
2 VŠ alyvuogių aliejaus + papildomai pašlakstymui,
4 mažų baklažanų, perpjautų išilgai,
200 g Mocarelos sūrio supjaustyto kubeliais,
2 sūdytų ančiuvių,
120 ml pomidorų tyrės (ne kečiupo ar pomidorų padažo, bet natūralios, būna buteliuose),
Druskos, pipirų,
Baziliko šakelių (nebūtina).

Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
Ištepti aliejumi ugniai atsparų indą.
Iš baklažanų puselių išimti minkštimą paliekant plonas sieneles. Minkštimą susmulkinti, sumaišyti su mocarela ir ančiuviais. Pagardinti druska, pipirais ir įmaišyti alyvuogių aliejų.
Įdarą sudėti į išskobtus baklažanus, ant kiekvieno užpilti po 1 šaukštą pomidorų tyrės.
paruoštas puseles sudėti į indą ir kepti orkaitėje apie 30 min.
Iškepusius sudėti į pašildytas lėkštes ir, jei norite, papuošti baziliko šakelėmis.

Mano pakeitimai: vietoje ančiuvių, dėl sūrumo, įdėjau juodųjų alyvuogių, vietoje pomidorų tyrės uždėjau pomidorų griežinėlius. Nežinau ar labai tuo pabloginau originalų patiekalą, bet rezultatas gavosi geras...

3 komentarai:

Sparnuotis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sparnuotis rašė...

Cia geras - mocarela su anciuviais! Pati turiu Silver Spoon, bet kazkaip praziurejau si recepta, gal todel, kad niekaip nenusiperku anciuviu, tai ir praignoruoju receptus su jais. Matau, kad ir tu juos pakeitei alyvuogemis:) Beje, kazkur esu skaicius, kad anciuvius galima keisti zuvies padazu (Fish Sauce toks panasus i soja, buteliuokuose, Marks&Spenser specialiai tam ir nusipirkau). Bet manau reikes pribrest anciuviams ir isbandyti sita tavo recepta butinai:) Kad tik baklazanai sviezi kuo greiciau sunoktu:)

Vilma rašė...

Aš irgi būčiau praignoravusi, bet pavadinime jų nebuvo, tai užtaikiau. :) Ančiuvių skonį žinau ir jie man visai patinka, tačiau vis pamirštu nusipirkti, nes nėra "einamas" produktas mūsų namuose. :)
Aš dar vieną baklažaną šaldytuve turiu, galvoju ką skanaus iš jo padaryti. :) Juokaudama JĮ pagasdinau, sakiau "Mes dabar visą vasarą baklažanus valgysim, nes noriu visus receptus iš sidabrinio šaukšto išbandyti..." Atsakymas po tylos minutės ir kreivo veiduko buvo "oj..." :D