2009-05-21

Gaiviosios salotos

Šias salotas atradau visai netyčia, kai kolegė atsinešė į darbą ir pavaišino. (Ačiū, Irma! ;)) O tokias salotas, pasirodo, gamina RIMI... Man jos taip patiko, kad išstudijavusi sudėtį (sudėtinga nebuvo, kai ji surašyta ant indelio, o ir šiaip visi komponentai puikiai matosi) sekančią dieną atsinešiau visus produktus į darbą ir gaminau pietums (greitai aš ir darbe virtuvėlę okupuosiu... :P). Po trumpos pertraukos nusprendžiau, kad jos puikiai tiks pusryčiams! Vienintelį dalyką pakeičiau - vietoje majonezo naudoju natūralų jogurtą ir įberiu į jį žiupsnelį cukraus...

Reikės:
Obuolių,
Saliero stiebų,
Graikiškų riešutų,
Švelniosios varškės (šį kartą turėjau tik paprastą, tad tiesiog ištryniau ją su jogurtu ir žiupsneliu cukraus, bet su Švelniąja skaniau),
Natūralaus jogurto (originale majonezas).

Gaminimas:
Obuolius ir saliero stiebus supjaustyti gabaliukais ir sumaišyti su jogurtu (majonezu). Ant viršaus šaukštu sudėti varškę ir pabarstyti graikiškais riešutais. Viskas!
Labai skanu ir labai sveika! ;)

2 komentarai:

Egle rašė...

beveik Valdorfas tiks su varške. Įtariu, kad žiauriai skanu. Tikiuos į kits savaitės meniu planą įeis :)

Vilma rašė...

Egle, nesigilinau per daug į tų salotų giminystės ryšį su Valdorfu, nes buvo taip skanu, kad galvoje tik mmmm... mmmm... skambėjo. :)