2009-05-03

Jautienos tadžinas su obuoliais ir razinomis



Po truputį gaminu patiekalus iš savo naujųjų knygų, kuriomis negaliu atsidžiaugti. Šis patiekalas pirmasis iš Maroko virtuvės perliukų, tačiau, jaučia mano širdis, tikrai ne paskutinis... Knygoje puikios nuotraukos ir be receptų yra trumpų aprašymų apie Marokietiškos virtuvės ypatumus - vien vartyti ją didelis malonumas!

Reikės:
1 kg minkštos jautienos,
2 VŠ aliejaus,
20 g sviesto,
1 žiedeliais supjautytas svogūnas,
truputis šafrano,
1/2 AŠ malto imbiero,
1 AŠ malto cinamono,
Pluoštelis kalendros (surištos į pundelį),
125 g razinų,
3 VŠ medaus,
3 rūgštūs obuoliai,
1/2 AŠ cinamono (obuoliams),
1 VŠ kepintų sezamo sėklų.

Gaminimas:
Nuplautą ir sutvarkytą jautieną supjaustyti 2,5 sm dydžio kubeliais.
Sunkioje keptuvėje įkaitinti pusę aliejaus su puse sviesto ir porcijomis apkepti mėsą kol pasidengs rusva plutele. Kai visa mėsa apkeps, išimti ją ir sudėti į lėkštę.
Supilti į keptuvę likusį aliejų, sumažinti liepsną ir 5 minutes apkepti svogūnus - kol suminkštės. Įberti šafraną, imbierą, cinamoną ir dar 1 min. pakepti.
Įpilti 400 ml vandens, įberti 1,5 AŠ druskos ir dosniai maltų juodujų pipirų. Viską gerai išmaišyti, į keptuvę grąžinti jautieną ir sudėti kalendrą (nesmulkintą). Uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies apie 1,5 val.
Suberti razinas, įdėti 1 VŠ medaus ir troškinti dar 30 min., arba tol, kol mėsa bus minkšta.

Tuo tarpu obuolius supjaustyti skiltelėmis ir išimti sėklides (lupti nereikia). Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą ir 10 min. kepti obuolius dažnai pavartant. Aplieti likusiu medumi (jei jis kietas - pašildyti), pabarstyti cinamonu ir kepti dar 5 minutes kol obuoliai karamelizuosis ir suminkštės.
Mėsą sudėti į serviravimo indą, užpilti padažu iš puodo ir apdėti obuolių skiltelėmis.
Tiekti karštą pabarsčius sezamo sėklomis.

2 komentarai:

Sparnuotis rašė...

O, Vilma, kaip smagu, kad sugrįžai su visu pundu receptų:) net seilė nutįso perskaičius šį receptą. Baisiai ir aš užsinorėjau tokios knygos apie Marokietišką virtuvę - ar tu siunteisi per amazon?

Vilma rašė...

Sparnuoti, dėkui, kad laukei! :) Man labai patinka tokie neįprasti deriniai, kokie būdingi Maroko virtuvei, todėl knygos laukiau niežtinčiais nagais. :)) O siunčiausi ją per Amazoną. ;)