2009-05-04

Kalakutienos salotos su ryžiais ir vynuogėmis



Šįvakar pas mus vakarienei gan neįprastas derinys - vynuogės ryžių salotose. (Gerai jau gerai, būkim biedni, bet teisingi - mišrainėje, nors ir nepatinka man tas žodis nes su neskania makalyne asocijuojasi...). Receptą radau labai įdomiame puslapyje Restaurants&Institutions Recipes, kurį artimiausiu metu reikės pastudijuoti atidžiau... Gaminau ne visai tiksliai pagal receptą, nes neturėjau sidro, raudonojo svogūno, petražolių ir naudojau tik basmati ryžius, bet vis tiek buvo labai labai skanu. Net Jis valgė su pasimėgavimu... Salotos gana sočios, todėl puikiai tiktų ir lengviems pietums, bet, deja, man rytojui jų nebeliko... :)

Reikės:
1/4 puod. obuolių sidro,
2,5 puodelioper pusę perpjautų raudonųjų vynuogių + 3 VŠ,
1 VŠ citrinos sulčių,
1 AŠ Dižono garstyčių,
1 AŠ medaus,
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus,
1/2 AŠ druskos,
1/8 AŠ maltų juodųjų pipirų,
Virtos kalakutienos (naudojau keptą),
120 g virtų laukinių ryžių,
120 g virtų natūralių ryžių,
1/2 puod. smulkintų raudonųjų svogūnų,
1/2 puod. smulkintos raudonosios paprikos,
1/2 puod. kukuruzų,
1/2 puod. svoogūnų laiškų,
1/4 puod. kapotų petražolių.

Gaminimas:
1. Užpilui: suplakti obuolių sidrą, 3 VŠ vynuogių, citrinos sultis, garstyčias ir medų iki vienalytės masės. Po truputį supilti aliejų, pagardinti druska ir pipirais.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti visus komponentus, švelniai įmaišyti užpilą ir nedelsiant patiekti.

3 komentarai:

surfingtheworldcuisine rašė...

As megstu tokias salotas, kurios ir pagrindiniu patiekalu gali pabuti!!!

mergaitė rašė...

mm, labai skaniai atrodo! ypač vynuogės ;} aš jau įsivaizduoju jų saldumą derantį su ryžiais, mmm ;}

Vilma rašė...

Koruklu, aš irgi! Tuomet nereikia rūpintis kitos dienos pietumis darbe. ;)

Violetiniai laukai, mintyse skonio neatkursi, o pasigaminti labai lengva. ;) Beje, galima naudoti ir vištieną. Skonis tikrai puikus net ir su paprastu užpilu, t.y. be sidro ir vynuogių tyrės.