Reikės:
3 puod. ruginių miltų,
2/3 puod. kvietinių miltų,
1 VŠ sausų mielių,
1/4 puod. žemės riešutų aliejaus (jį ir naudojau),
1 didelis kiaušinis,
1/2 puod. natūralaus jogurto (naudojau kefyrą),
1 AŠ druskos,
1 AŠ cukraus (dėjau 0,5 VŠ),
1 VŠ kmynų,
1/2 AŠ pankolio sėklų (dėjau),
1 puod. šilto vandens.
Gaminimas:
Sudėti produktus į duonkepę pagal gamintojo instrukciją ir eiti užsiimti širdžiai miela veikla kokias 3,5 val. Tiesa, ne viskas! Prieš einant, dar duonkepės mygtuką "start" reikia paspausti... :)
Valgyti tik pilnai ataušusią nes kol šilta yra drėgna ir lipni.
2 komentarai:
o šita duonutė nerūgšti?
dabar trejetą kartų per savaitę kepame kvietinę duoną, o man taip norisi ruginės, bet šeimai mat rūgštingumas nuo jos užkyla o_O.
Žinok kaip nekeista, absoliučiai nerūgšti, net saldoka, nors cukraus čia labai mažai. Ir nedžiūsta, nors kepiau pirmadienį bet šiandien ryte dar kaip šviežia! Tikrai labai vykęs receptas.
Rašyti komentarą