2009-05-05

Pane di segale Bolzanese (ruginė duona iš Bolzano)

Nors ši 52 savaičių savaitė ne italų, bet pas mus namuose labai skani ruginė itališka duona. Su ruginėm duonom turėjau tokią bėdą, kad jei ruginių miltų tešloje daugiau negu pusė visų miltų, duona gaudavosi sausa, sprangi, neskani ir kieta. Šis receptas fantastiškas - duona gaunasi aromatinga, skani, minkšta, trapi valgant, bet nebyra pjaustant. Įtraukiama į "nuolatinio kepimo" sąrašą... Originaliame recepte gaminama rankomis, bet aš pritaikiau duonkepei tiesiog sudėdama visus produktus instrukcijoje nurodyta tvarka... Labai rekomenduoju!

Reikės:
3 puod. ruginių miltų,
2/3 puod. kvietinių miltų,
1 VŠ sausų mielių,
1/4 puod. žemės riešutų aliejaus (jį ir naudojau),
1 didelis kiaušinis,
1/2 puod. natūralaus jogurto (naudojau kefyrą),
1 AŠ druskos,
1 AŠ cukraus (dėjau 0,5 VŠ),
1 VŠ kmynų,
1/2 AŠ pankolio sėklų (dėjau),
1 puod. šilto vandens.

Gaminimas:
Sudėti produktus į duonkepę pagal gamintojo instrukciją ir eiti užsiimti širdžiai miela veikla kokias 3,5 val. Tiesa, ne viskas! Prieš einant, dar duonkepės mygtuką "start" reikia paspausti... :)
Valgyti tik pilnai ataušusią nes kol šilta yra drėgna ir lipni.



2 komentarai:

rusvaplaukė rašė...

o šita duonutė nerūgšti?
dabar trejetą kartų per savaitę kepame kvietinę duoną, o man taip norisi ruginės, bet šeimai mat rūgštingumas nuo jos užkyla o_O.

Vilma rašė...

Žinok kaip nekeista, absoliučiai nerūgšti, net saldoka, nors cukraus čia labai mažai. Ir nedžiūsta, nors kepiau pirmadienį bet šiandien ryte dar kaip šviežia! Tikrai labai vykęs receptas.