Reikės:
2 didelių morkų supjaustytų lazdelėmis (mano atveju šaldytos mažosios morkytės),
1 saujos juodųjų alyvuogių,
6 ridikėlių,
1 skiltelės česnako,
1/4 AŠ paprikos miltelių,
1/2 malto kumino,
1 žiupsnelis čili pipirų (nebūtina),
1 žiupsnelis cinamono,
1 AŠ druskos,
1 VŠ kapotų petražolių,
1 citrinos sultys,
1/4 puod. alyvuogių aliejaus (naudojau tik 1 VŠ).
Gaminimas:
Morkas apvirti iki norimo minkštumo (man patinka al dente) ir perlieti šaltu vandeniu. Nuvarvinti ir sumaišyti su riekutėmis pjaustytais ridikėliais bei alyvuogėmis.
Sumaištyti likusius komponentus ir aplieti salotas. Skaniausia kai nors truputį pastovi šaldytuve ir visi skoniai susigeria. (Asmeninis pastebėjimas)
Šaltinis: http://www.carrotrecipes.net/
4 komentarai:
Net šaltinio pavadinimas atitinka Vilmos išsigelbėjimo ieškojimo būdą :)
Atrodo puikiai. Reiks susimeistrauti. Pabandysiu su šviežiom morkytėm :)
Ačiū, Egle! Tikrai rekomenduoju - labai pikantiškos ir gaivios. ;)
Vilma, labai suprantu tavo daržovių išsiilgimą, man irgi nepaprastai buvo keista, kad Ispanai tiek mažai daržovių valgo?! aš jei per dieną jei kokių poros kg uogų/vaisių/daržovių į save nesusikemšu, jaučiu žiaurų dikomfortą:)
Būtinai bandysiu šias salotas jau šį vakarą, taip dar nemėginau - keptos morkytės su šviežiais ridikėliais. turėtų būti super!
Ar irgi stebėjausi, juk jie turi tokių nuostabių pomidorų, salotų, daugybę kitų daržovių, bet visi patiekalai tik su "fritkėmis". O jei užsisakai salotų, jas atneša paskandintas aliejuje, tai gaunasi dar riebiau negu bulvytės...
Labai tikiuosi, kad salotos patiks! Tiesą sakant, širdis jaučia, kad taip ir bus. :)
Rašyti komentarą