Reikės:
500 g morkų supjaustytų griežinėliais,
1 plonomis juostelėmis supjaustytas svogūnas,
1 AŠ su kaupu garstyčių sėklų,
2 VŠ sviesto (naudojau 1 VŠ alyvuogių aliejaus),
100 ml (gali prireikti ir daugiau) vandens,
2-3 AŠ smulkiai tarkuoto imbiero (jau nuo dviejų buvo pakankamai aštru, tad nepadauginkite),
1 AŠ jūros druskos,
2-3 VŠ kapotų petražolių,
100-150 g fetos sūrio supjaustyto kubeliais,
Šviežiai maltų pipirų.
Gaminimas:
Įkaitintame svieste (aliejuje) apie minutę pakepti garstyčių sėklytes kol pradės sproginėti. Nuoširdžiai rekomenduoju tą daryti po dangčiu... ;) Tada sudėti morkas ir retkarčiais pamaišant kepti apie į minutes. Tada sudėti svogūnus ir maišant toliau kepti apie 5 minutes kol svogūnai taps skaidrūs.
Supilti vandenį ir virti kol vanduo išgaruos, o morkos bus al dente. Sudėti imbierą, petražoles, pasūdyti ir dar minutę pašildyti.
Salotas sudėti į pašildytą lėkštę, ant viršaus sudėti fetos sūrio gabaliukus ir pabarstyti pipirais.
11 komentarų:
Na, atrodo, kad ko jau ko, bet morkų tai tikrai šaldytuve buvai užtaupiusi :)
Nea, netaupiau, šeštadienį šviežių nusipirkau. :D Buvau morkas visai apleidusi, tad dabar negaliu atsivalgyti.
Dievinu morkas! o šios salotos -nuostabios, nuostabiausios, didžiausios mano rekomendacijos ir ovacijos!
Aš irgi negaliu jų atsivalgyt, kasdien sugraužiu po pundelį šviežių-žalių morkyčių, kol kas dar gaila net jas kepti:)))
Sparnuoti, ačiū už tokį smagų ir emocingą komentarą bei ovacijas! :)
O žinok dėl šviežių vaisių ir daržovių man tas pats - gaila kepti ar kitaip apdoroti, todėl, pavyzdžiui, nesu kepusi kepinių su šviežiomis uogomis, nes man atrodo tokia nuodėmė vitaminus ir šviežumą žudyti. :)
Va, dėl uogų kepimo ir aš pritariu, nuodėmė kepti uogas. didelė baisi nuodėmė. Nebent šaldytas, bet ir tai jas galima geriau panaudoti.
apie šį receptą jau nušviečiau savo brangųjį :)) sakė paragaut tai tikrai paragaus. Žiūrėsim :)
Man, jaučiu, patiks!
Rūtuliuk, aš irgi tikiuosi, kad patiks! Ir ne tik tau... ;)
pamiršau papasakot, kaip man sekės su šitom salotom. Neturėjau garstyčių grūdelių, tai šovė galvon naudot kuminą. Naudojau. Pati salotų esmė - puikiai. Manau, dar tikrai gaminsiu. Jau berašant norisi :) puikios salotos. Brangiausias įvertino taip, kaip ir bandei įspėt kad bus - kažko trūksta. Na, jam trūko gal net ne mėsos, o bulvių kažkokių ar dar ko. Na, bet tada tau jau tikriausiai būtų troškinys, ne salotos. Bet šiaip valgė. Puiku :))
Darkart pasikartosiu: man labai patiko. Ačiū už mintį ;)
Rūtuliuk, kaip smagu, kad salotos abiems patiko! Kitą kartą gali daryti vištienos troškinį tokiu pačiu pagrindu, tik feta apibarstyti jau kai sudėsi į lėkštes ir patiekti su ryžiais - bus pilnas komplektas, kuris ir taviškį pilnai patenkins. ;)
maniškis dar nėra toks blogas :) jam kartais įtinka ir patiekalai be mėsos :))
na o aš dariaus darkart. Puikios puikios salotos. Tikrai.
Rūtuliuk, man nežmoniškai malonu, kad patiko taip labai, jog net kartojai. :)))
Rašyti komentarą