2009-06-20

Omletas su pomidorais ir svogūnų laiškais


Vienu metu keliuose bloguose mačiau įvairių omletų variantus, tad parašysiu ir aš, kokį mes mėgstame. Skirtumas galbūt tame, kad vietoje svogūnų visuomet naudoju jų laiškus - man taip daug skaniau ir gaiviau. O vietoje to, kad sojos padažą pilčiau į kiaušinių masę, pašlakstau juo jau iškepusį omletą. Taigi, omletas su pomidorais ir svogūnų laiškais.

Reikės:
Pomidorų,
Svogūnų laiškų,
Šlakelio aliejaus,
Kiaušinių,
Druskos, pipirų,
Sojos padažo (nebūtinai).

Gaminimas:
Pomidorus supjaustyti kubeliais, svogūnų laiškus sumulkinti. Įkaitintame aliejuje labai trumpai pakepti svogūnų laiškus, sudėti pomidorus ir pakepti kol suminkštės patoviai pamaišant. Sumažinti ugnį iki silpnos.
Išplakti kaušinius su druska ir pipirais, supilti į keptuvę (priklausomai nuo kiaušinių kiekio, keptuvę pasirinkti tokio dydžio, kad masės sluoksnis nebūtų storas!) lengvai pamaišyti, uždengti dangčiu ir kepti kol paviršius pradės krekėti, bet nelaukti kol bus visiškai sausas. Tuomet keptuvėje omletą sulenkti per pusę ir dar truputį pakepti, kad pilnai iškeptų vidus.
Tiekti iš karto pašlaksčius sojos padažu. Labai skanu!

4 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Vilma, norėjau pasiteirauti, o kai neapverstą omletą perlenki per pus - jis vis iš vidaus tiek gerai iškepa? Dangčiu uždengti reikia? Et, skaniausia tai, kas paparasta! Pabandysiu ir aš svogūnų laiškų idėją, vietoje paprastų svogūnų.

Vilma rašė...

Kai sluoksnis nestoras - iškepa. Todėl svarbu nepaimti per mažos keptuvės dideliam kiekiui, geriau jau tada kepti kelis omletus.
Aš dangčiu uždengiu iš pradžių, kad besikondensuojantys garai padėtų viršui kepti. Ugnis nedidelė, kad apačia per daug nepaskrustų. O tada kai perlenkiu, dangčio nebededu ir kepu nebeilgai. ;)
Tikiuosi idėja patiks. :)

Asta rašė...

Brolis pro petį nužiūrėjo anądien šį receptą ir iškart prisakė: turėsi man iškept :D Maloniai nustebau dėl tokių nestandartinių prašymų, bet šiandien pagaliau išsikepėm po omletą vakarienei ir abu įvertinom, kad tikrai skanu! :))
Tik tiek, kad mūsų keptuvė kažko sudurniavo, kad gavos labiau kiaušinienė nei omletas.. :( Ale skoniui nepakenkė :)))

Vilma rašė...

Butterfly, labai džiaugiuosi, kad patiko. :)