2009-07-13

Okonomiyaki (japoniškas blynas)



Okonomiyaki yra japoniškas greito maisto pavyzdys. Juos kepa visur, keptuvės dydžio, kliento akivaizdoje iš jo pasirinktų produktų. Tai mažiausiai 100 kartų geriau negu amerikietiško greito š... (atsiprašau, neapsiverčia man pirštai spausdinti žodžio "maistas"...) egzemplioriai, nes blyną sudaro daug susmulkintų daržovių ir mažai tešlos, kepama beveik be riebalų (bent jau aš taip darau :)). Miltus pakeitus rupiais ir įbėrus, pavyzdžiui, sėlenų arba maltų linų sėmenų, galima užskaityti netgi kaip sveiką maistą. Mėgstu juos pasigaminti kai šaldytuve lieka gabaliukas paprikos, gūželė kopūsto ar dar kokių daržo piliečių. :) Daržoves galima naudoti pačias įvairiausias, tačiau svarbu jas smulkiai supjaustyti, kad spėtų bent apkepti. Tešlos turi būti tiek, kad išlaikytų daržoves sulipusias, todėl jos kiekio visai numažinti nereikėtų...

Reikės:
Kiaušinių,
Druskos, prieskoninių žolelių,
Miltų,
Kepimo miltelių,
Salotų gūželės,
Paprikos,
Morkos,
Svogūnų laiškų.

Gaminimas:
Morkas sutarkuoti, kitas daržoves labai smulkiai supjaustyti. Kiaušinius išplakti su druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Berti miltų, sumaišytų su kepimo milteliais tiek, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla. (Kepimo miltelių galima ir nedėti, bet su jais blynas gaunasi puresnis - man taip skaniau). Į ją įmaišyti visas daržoves ir išmaišyti. Kepti ne itin storus blynus per visą keptuvę (jei ji labai labai didelė, tai mažesnius ;)) ir abiejų pusių kol gražiai apkeps. Kepimo metu aš juos uždengiu dangčiu, kad nuo garų suminkštėtų ir būtų puresni. Bet vėlgi, tai skonio reikalas, o ne privalomas dalykas.
Valgyti su sojos arba kitų mėgstamu padažu.

3 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Šaunuoliai tie japonai, tokį daržovinį blyną sukapočiau dabar pat:) Įdomu, jei dar šiek tiek varškės įdėjus... truputį sulietuvinta, bet manau tiktų:)

rūtuliukas rašė...

puikus receptas. Taip, japonai turi skonį ir uoslę sveikam maistui :)

Vilma rašė...

Sparnuoti, jei jau su varške, tai aš daryčiau nesaldų varškės apkepą su daug daržovių, nes, manau, kad dėl varškės blynas gali būti birus ir sunkiau versis... ;)

rūtuliuk, japonai man tuom ir patinka, nes jų virtuvė labai sveika. Ko nepasakytum apie kiniečius ir jų maisto ruošimą tonoje aliejaus. :)