Labai skanus garnyras arba užkandis. 100 metų buvau nevalgiusi briuseliukų, tad lapnojau su pasimėgavimu vienus pačius. Receptą radau žurnale Virtuvė Nr.8.
Reikės:
800 g briuselio kopūstų,
2 VŠ aliejaus,
Tarkuoto Parmezano pagal skonį.
Žolelių padažui:
1 stiklinė petražolių lapelių,
1 stiklinė krapų,
50 ml aliejaus,
1-2 VŠ citrinos sulčių,
0,5 VŠ medaus,
druskos.
Gaminimas:
Visas žoleles susmulkinti smulkintuvu, pamažu pilant aliejų. Pabaigoje supilti citrinos sultis, medų, jei reikia, įberti druskos. Kopūstus pakepti aliejuje kol suminkštės, supilti padažą, gerai išmaišyti. Prieš patiekiant pabarstyti tarkuotu Parmezanu.
P.S. Kopūstus prieš kepdama apviriau, nes man patinka minkštesni.
5 komentarai:
apsibriuseliavom abi siandien :D
pasakiška, tik aliejaus atrodo per daug pgl receptą, nors foto viskas normaliai:)
be galo sagu paačius naujus įrašus ir dar tokius skanius:))
Egle, aha pastebėjau. Bet jau nebenustebau. :D
Jurgita, aš nurašiau originalų receptą, bet pati tikrai nenaudojau tiek kopūstų, tad ir kitas proporcijas "iš akies" sumažinau. ;) Aliejaus kiekį visada mažinu kvadratinės šaknies skaičiavimo principu... ;)
Tie briuseliukai, jie man visi nuodėmės verti. Prajuokinai su aliejumi ir kvadratine šaknimi:D
Rašyti komentarą