2009-11-20

Briuselio kopūstai su žolelių padažu

Labai skanus garnyras arba užkandis. 100 metų buvau nevalgiusi briuseliukų, tad lapnojau su pasimėgavimu vienus pačius. Receptą radau žurnale Virtuvė Nr.8.

Reikės:
800 g briuselio kopūstų,
2 VŠ aliejaus,
Tarkuoto Parmezano pagal skonį.
Žolelių padažui:
1 stiklinė petražolių lapelių,
1 stiklinė krapų,
50 ml aliejaus,
1-2 VŠ citrinos sulčių,
0,5 VŠ medaus,
druskos.

Gaminimas:
Visas žoleles susmulkinti smulkintuvu, pamažu pilant aliejų. Pabaigoje supilti citrinos sultis, medų, jei reikia, įberti druskos. Kopūstus pakepti aliejuje kol suminkštės, supilti padažą, gerai išmaišyti. Prieš patiekiant pabarstyti tarkuotu Parmezanu.

P.S. Kopūstus prieš kepdama apviriau, nes man patinka minkštesni.

5 komentarai:

Egle rašė...

apsibriuseliavom abi siandien :D

Jurga rašė...

pasakiška, tik aliejaus atrodo per daug pgl receptą, nors foto viskas normaliai:)
be galo sagu paačius naujus įrašus ir dar tokius skanius:))

Vilma rašė...

Egle, aha pastebėjau. Bet jau nebenustebau. :D

Jurgita, aš nurašiau originalų receptą, bet pati tikrai nenaudojau tiek kopūstų, tad ir kitas proporcijas "iš akies" sumažinau. ;) Aliejaus kiekį visada mažinu kvadratinės šaknies skaičiavimo principu... ;)

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Sparnuotis rašė...

Tie briuseliukai, jie man visi nuodėmės verti. Prajuokinai su aliejumi ir kvadratine šaknimi:D