2009-11-29

Jautienos ir daržovių troškinys su kukurūzų burbuolėmis

Vertindama savo gamintus patiekalus paprastai stengiuosi vengti tokių žodžių kaip "tobulas", "puikus", "nuostabus" ir pan., nes skonis, kaip žinia, labai subjektyvus dalykas... Tačiau šis troškinys - jis... na... jis tikrai puikus! :) Laikas šiek tiek prailgsta, kol patiekalas garuos ant stalo, tačiau ta gamyba pasyvi, nes didįjį darbą atlieka puodas.

Reikės:
450 g troškinimui tinkamos jautienos,
1,5 VŠ miltų,
1 AŠ čili pipirų miltelių,
1 AŠ paprikos miltelių,
1 AŠ malto imbiero,
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
1 didelis svogūnas supjaustytas kubeliais,
3 skiltelės česnako supjaustytos griežinėliais,
225 g morkų supjaustytų kubeliais,
300 ml alaus (nepyliau, jį pakeičiau sultiniu),
300 ml jautienos sultinio,
350 g bulvių supjaustytų stambiais gabalais,
1 raudonoji paprika supjaustyta kvadratiniais gabalais,
2 kukurūzų burbuolės, perpjautos pusiau,
115 g pomidorų sujaustytų į keturias dalis,
115 g šviežių arba šaldytų žirnelių,
1 VŠ kapotų petražolių,
Druskos ir pipirų.

Gaminimas:
1. Nuo jautienos nupjaustyti visus matomu riebalus ir supjaustyti 2,5 cm dydžio kubeliais. Miltus sumaišyti su prieskoniais ir gautame mišinyje gerai apvolioti mėsos gabaliukus.
2. Sunkioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepti svogūnus su česnakais, dažnai maišant apie į min. arba kol svogūnai suminkštės. Sudėti jautienos gabaliukus ir ant didelės ugnies, dažnai maišant, apkepti, kol iš visų pusių apskrus.
3. Sudėti morkas, po truputį supilti alų, sultinį ir, pastoviai maišant, užvirinti. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti apie 1,5 val., retkarčiais pamaišant.
4. Sudėti bulves ir troškinti toliau 15 min. Sudėti papriką, kukurūzų burbuoles ir troškinti dar 15 min., galiausiai sudėti pomidorus ir žirnelius ir troškinti dar 10 min. arba kol mėsa ir daržovės bus išvirusios. Pagardinti druska, pipirais, įmaišyti petražoles ir patiekti.

4 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Jau kaip apetitiškai tos burbuolės tavo lėkštėj atrodo, man taip ir tiesiasi rankos į jas:) Skamba skaniai šis patiekalas, nors jo reikia "išlaukti", bet akivaizdu - kad verta!

Vilma rašė...

Sparnuoti - man burbuolės skaniausia dalis, turbūt, ir buvo. :D Nors visas troškinys tikrai labai puikus. Skanus ir be burbuolių gautųsi. ;)

Viktorija rašė...

Ar tik ne šitas receptas laimėjo žurnalo "Virtuvė" konkursą? Sveikinu :)

Vilma rašė...

Viktorija, tikrai šis. Ačiū! :-)