2010-01-24

Kalakutiena su mango tailando stiliumi

Pritrūko mums egzotikos po tradicinių patiekalų maratono, taigi, receptas dūšiai patenkinti ir 52 savaitėms į temą. Seniai jį buvau nužiūrėjusi Kevino tinklaraštyje, tačiau tai mango nėra, tai paukštis "jau suplanuotas"... Susiklosčius palankioms aplinkybėms, pagaliau išbandytas ir labai teigiamai įvertintas. Originale naudota vištiena, bet kalakutiena reikalo tikrai nepagadino.

Reikės:
2 prinokusių mango, nuluptų ir supjaustytų,
1 VŠ čili padažo (naudojau saldų),
1 VŠ ryžių acto,
3 VŠ sojos padažo,
2 VŠ žuvų padažo,
1/2 laimo sulčių,
1 VŠ rudojo cukraus,
1 gabaliukas imbiero, sutarkuoto,
3 skiltelės česnako, sukapoto,
1 pundelis kalendros lapelių, sukapotų,
1 VŠ aliejaus,
0,5 kg kalakutienos mėsos, supjaustytos gabaliukais,
1 raudonoji paprika, supjaustyta juostelėmis,
1 geltonoji paprika, supjaustyta juostelėmis (nedėjau),
1 sauja anakardžių riešutų.

Gaminimas:
1. Smulkintuvu arba virtuviniame kombaine susmulkinti mango vaisius, čili padažą, actą, sojos ir žuvų padažus, laimo sultis, cukrų, imbierą, česnaką ir kalendrą.
2. Paragaukite mango padažo ir įsitikinkite, kad saldus, rūgštus, pikantiškas ir sūrus skoniai gerai subalansuoti. Jei ko nors trūksta - įdėkite papildomai.
3. Įkaitinkite aliejų, sudėkite kalakutieną ir kepkite, kol mėsa bus pilnai iškepusi.
4. Supilkite mango padažą, sudėkite paprikas ir troškinkite, kol paprikos suminkštės.
5. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite su ryžiais arba makaronais, pabarstę sausoje keptuvėje pakepintais anakardžių riešutais.

2 komentarai:

AJ rašė...

Vilma, net seile nurijau paskaicius :) Butinai isbandysiu, nes labai megstu kalakutiena su ivairiais saldziarugsciais padazais, tik noriu paklaust, ar konservuoti mangai tiktu?

Vilma rašė...

AJ, manau, kad tiktų kuo puikiausiai! Bet tokiu atveju aš nebedėčiau cukraus ir gal pilčiau daugiau laimo sulčių (pagal skonį). Beje, vietoje laimo tinka ir citrinos sultys.
Sėkmės bandant ir skanaus ragaujant! :)