2010-02-18

Karštos lęšių salotos su karamelizuotomis daržovėmis

Lęšiai tai lęšiai... Reikia, vadinasi gaminam. :-) Patiekalas be konkretaus recepto - pasidaviau polėkiui prie keptuvės... Bet nuojauta neapgavo - prieskoniai puikiai derėjo ir gavosi labai skanios salotos.

Reikės:
Lęšių (naudojau žalius),
Alyvuogių aliejaus,
Svogūno,
Morkų,
Paprikos,
Česnako skiltelių,
Čili dribsnių (arba šviežio susmulkinto čili pipiro),
Imbiero miltelių (galima dėti ir šviežią),
Rudojo cukraus,
Worchester'io padažo,
Balzamiko acto,
Druskos, pipirų.

Gaminimas:
Lęšius išvirti. (Aš į vandenį dar įdėjau lauro lapą ir džiovinto saliero šaknies). Išvirusius nusunkti.
Morką supjaustyti šiaudeliais (aš šviežios neturėjau, naudojau šaldytas mažytes morkytes, kurias prieš kepimą apviriau), papriką - kubeliais, svogūną - nedidelėmis juostelėmis, česnaką išspausti. Visas daržoves sudėti į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir truputį pakepti. Kai suminkštės suberti rudąjį cukrų ir pakaitinti kol jis išsilydys, o daržovės karamelizuosis. Įpilti Worchester'io padažo, Balzamiko acto, įberti imbiero miltelių, čili dribsnių, druskos, pipirų. Viską išmaišyti ir dar truputį pakepti. Įmaišyti išvirtus lęšius, leisti keptuvės turiniui gerai sušilti ir nukelti nuo ugnies.
Valgyti su kuo patinka. Man labai derėjo su juoda rugine duona...

P.S. Visų komponentų, ypač cukraus ir acto, dėkite pagal skonį. Patiekalas turi gautis aštrokas, su saldžiai rūgščia gaidele.

Komentarų nėra: