2010-01-17

Keptas viščiukas su vyšnių padažu

Panašu, kad turiu konkurentą... Šiandien virtuvėje šeimininkavo mano vyras ir pagamino nuostabiai skanų, sultingą viščiuką su vyšnių ir brendžio padažu. Mūsų virtuvės konditeriniame ceche dar lyderiauju, bet kai reikalas prieina prie pastos ir keptų viščiukų, vis dažniau būnu tik indų plovėja... Kadangi šį kartą prisidėjau surišant viščiuką, leidžiu sau įkelti receptą į mano tinklaraštį. :)

Reikės:
1 viščiuko,
1 VŠ alyvuogių aliejaus,
2 skiltelių česnako,
0,5 AŠ peletrūno,
druskos, pipirų,
0,5 citrinos, supjaustytos riekutėmis,
2 petražolių šakelės,
1,5 VŠ rudojo cukraus,
2 AŠ kukurūzų krakmolo,
1 puodelis šaldytų vyšnių,
0,5 puodelio obuolių sulčių,
1 VŠ citrinos sulčių,
1 VŠ brendžio.

Gaminimas:
1. Viščiuką nuplauti, nusausinti ir ištepti aliejumi. Rankomis viščiuką gerai įtrinti traiškytu česnaku, peletrūnu, druska ir pipirais. Į vidinę ertmę sudėti citrinos griežinėlius ir petražolių šakeles.
2. Surišti kojas ir sparnelius, įdėti į troškintuvą su grotelėmis ant dugno ir kepti 1,5 - 2 val. (priklausomai nuo viščiuko dydžio). Ar viščiukas iškepęs galima lengvai patikrinti įduriant peilį į storiausią šlaunies vietą - jei teka skaidrios sultys, viščiukas iškepęs, jei nors truputį rausvos - dar ne. Kai viščiukas iškeps, ištraukti, uždengti folija ir palikti 10 min.
3. Tuo tarpu paruošti padažą. Puode sumaišyti rudąjį cukrų su krakmolu. Įmaišyti vyšnias, obuolių ir citrinos sultis. Maišant virti, kol sutirštės ir pradės burbuliuoti. Pavirti dar 2 minutes. Įmaišyti brendį, palaukti kol viskas dar kartą užkais ir nukelti nuo ugnies. Patiekti su gabaliukais supjaustytu viščiuku.

2 komentarai:

violeta rašė...

Na ir šaunų vyrą turi, klausyk :) brendis, vyšnios, vištiena, virtuvė ir maniškis - nu niekaip neįsivaizduoju :D

Vilma rašė...

Kulinarinis kanalas įjungtas kiekvieną dieną padarė savo darbą. :))) Pati labai nustebau, kai savaitės vidury, žiūrint kaip gamina vištieną su vyšniomis, įkvėpimo pagautas pasakė, kad sekmadienį pats keps viščiuką su vyšniomis.
Violeta, pradžiai pabandyk įsivaizduoti tik "vyras-virtuvė", o po to jau ir brendis bus... :)))