2010-03-20

Plikytukai

Liaudyje jie žinomi plikytų sausainių pavadinimu, bet aš nuo mažens vadinu juos plikytukais, tad atsiprašau už savivaliavimą terminijoje. :)
Vadovavausi Elžbietos pateiktu receptu ir plikytukai gavosi tokie, kokie reikia - drėgni ir sąlyginai pilnaviduriai, visai kaip tarybinėje konditerijoje. :)

Reikės:
340 g miltų,
150 g sviesto,
260 g cukraus,
6–7 kiaušinių,
700 ml pieno.

Gaminimas:
Pieną ir sviestą užvirinti. Į karštą skystį suberti miltus ir greitai išmaišyti. Po to į tešlą supilti cukrų. Į išmaišytą ir kiek praaušusią tešlą įmušti kiaušinius ir maišyti tešlą, kol ji pasidarys vientisa. Per konditerinį maišelį iš tešlos išspausti nedidelius būsimus plikytukus. Kepti 200–210 laipsnių temperatūroje apie 15–20 min.

P.S. Man prireikė kepti ilgiau, nes po 20 minučių viduje dar buvo žali.
Skaniausi buvo sekančią dieną, per naktį palaikius sandarioje dėžutėje, nes sudrėko ir suminkštėjo.

4 komentarai:

Indrė rašė...

Man saldėsių negana - ir šitų dar norėčiau :D

Asta rašė...

Oi, kaip čiupčiau vieną kitą... Labai gražiai ir skaniai atrodo! :)

Ramunė rašė...

man vieni skaniausių saldumynų..

Vilma rašė...

Indre, Asta, Ramune - jei tik pasieksit per monitorių, vaišinkitės nesidrovėdamos. :)