
Žuvies kepimo idėja pasinaudojau iš Beatos virtuvės, tik naudojau ne lašišą, o menkę. Visa kita - improvizacijos.
Reikės:
Bet kokios žuvies gabaliukų,
Majonezo,
Krapų,
Citrinos sulčių (naudojau laimo),
Pipirų,
Druskos,
Džiūvėsėlių.
Salotų lapų,
Šiaudeliais sutarkuotos morkos,
Keleto riekelėmis supjaustytų ridikėlių,
Žaliųjų alyvuogių.
Užpilui:
Garstyčių,
Alyvuogių aliejaus,
Aviečių acto.
Gaminimas:
Žuvies gabaliukus pabarstyti druska, pipirais, krapais, uždėti truputį majonezo ir pamarinuoti kol įkais orkaitė iki 180 laipsnių. Tada kiekvieną gabaliuką pavolioti džiūvėsėliuose ir sudėti į skardą išklotą folija. Kepti apie 20 min. Tai priklausys nuo gabaliukų dydžio. Aš norėjau labiau paskrudusios žuvies, tačiau teko rinktis - paskrudę ir sausi ar sultingi, bet šviesūs gabaliukai. Pasirinkau sultingus...
Kol kepa pasiruošti salotas: suplėšyti salotų lapus, sumaišyti su tarkuota morka ir ridikėliais. Sudėti į lėkštę. Alyvuoges perpjauti į tris dalis. Padažui visus komponentus labai gerai suplakti, kad gautųsi tirštas padažas (kaip nuotraukoje).
Ant salotų dėti iškepusius žuvies gabaliukus, apšlakstyti užpilu ir užberti alyvuogių. Mėgautis!
4 komentarai:
Oi, suskanaučiau mieliausiai dabar pat :)
Tuojau pat neišeis, nes nebeliko, bet pagaminti tikrai neužtrunka... ;)
Oi, kaip tobula, tobuliausiska, ak kodel manes sitoje puotoje nebuvo. Lenkiu galva pries tavo improvizacjas - jos tiesiog NUOSTABIOS!
Migliuk, net nežinau, kodėl tavęs nebuvo. :) Gal todėl, kad puotavau šeštadienį kuomet visi dirbo?..
Rašyti komentarą