2010-03-29

Vištienos suktinukai (Cordon bleu)

Neskamba man lietuviškai "žydrieji vištienos kaspinai" nors tu ką, tad tegul būna jie tiesiog suktinukai. :-) Mėgstu gaminti pagal pažįstamų ir draugų receptus, tokiais atvejais niekada nekvestionuoju autentiškumo ir mažai domiuosiu originaliu šaltiniu... Šį receptą gavau iš vieno pažįstamo kanadiečio, išbandžiau ir labai teigiamai vertinu. Gaminsiu dar tikrai. ;-)

Reikės:
6 vištienos krūtinėlės puselių, be kaulo ir odos,
6 griežinėlių šveicariško sūrio (arba bet kokio kito aštraus, pvz. Čederio),
6 griežinėliai kumpio,
3 VŠ miltų,
1 AŠ paprikos miltelių,
6 VŠ sviesto (naudojau aliejų ir daug mažiau),
1/2 puod. sauso baltojo vyno,
1 AŠ vištienos sultinio mitelių (nenaudojau jokio),
1 VŠ kukurūzų krakmolo),
1 puod. plakamosios grietinėlės (naudojau grietinėlę kavai 12% riebumo).

Gaminimas:
1. Jei krūtinėles pamušti per plėvelę, kol gausis plokščios. Ant krūtinėlės dėti po vieną sūrio ir kumpio griežinėlį, apie 1 cm nuo kraštų. Kraštus užlenkti ant įdaro, suvynioti ir sutvirtinti mediniais pagaliukais. Taip suvynioti visas krūtinėles. Sumaišyti miltus su paprikos milteliais ir gautame mišinyje apvolioti suktinukus.
2. Įkaitinti sviestą (aliejų) ant vidutinės-karštos ugnies, ir kepti suktinukus iš visų pusių kol gražiai pagels. Supilti vyną ir suberti sultinio miltelius (jei naudojami). Sumažinti ugnį iki mažos, uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti apie 30 min, kol vištiena bus pilnai paruošta.
3. Suktinukus išimti ir sudėti į pašildytą lėkštę. Grietinėlę sumaišyti su krakmolu, ir lėtai, maišant supilti į keptuvę. Virti kol sutirštės, tada užpilti ant vištienos ir iš karto tiekti.

Asmeniniai pastebėjimai:
1) druskos nepasigedau, bet juodieji pipirai nepamaišytų,
2) ir be sultinio granulių/kubelių buvo labai skanu,
3) be krakmolo ir su 12% grietinėle viskas kuo puikiausiai sutirštėjo.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

OI!! ne, ne! Suktinukai-taip , bet tikrai ne cordon bleu. Klasikiniam variante i idara ieina spinatai, sveicariskas suris (cedaris lydosi kitaip) ir kumpis . Ir jokiu grietineliu ir krakmolu! Tradicinis (ir daug sveikesnis) variantas, apvolioti kiausinio plakini, dziuveseliuose ir kepti orkaiteje. Rezultate- super gardi traskaus pavirsiaus ir lydyto surio kombinacija.