2010-04-24

Aštri vištiena su kuskusu

Šiandien trumpai - pabandykite, nepasigailėsite! ;-)

Reikės:
1 VŠ aitriųjų paprikų pastos (harissa),
4 vištos krūtinėlės puselės,
1 VŠ augalinio arba saulėgrąžų aliejaus (naudojau alyvuogių),
1 svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais,
2 VŠ kedro riešutų (neturėjau, dėjau anakardžius),
1 sauja džiovintų abrikosų (pamirkytų, kad būtų minkšti),
300 g kuskuso,
600 ml vištienos sultinio (naudojau pastos pavidalo koncentratą iš M&S),
sauja kapotų kalendros lapelių (nedėjau).

Gaminimas:
Vištienos gabaliukus iš visų pusių aptepti paprikų pasta. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti jame krūtinėles po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai pagels. (Šiame etape jos neturi pilnai iškepti). Išimkite iš keptuvės ir atidėkite.
Į keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite 5 min., kol suminkštės. Suberkite riešutus ir kepkite dar 2 minutes. Sudėkite abrikosus, kuskusą ir supilkite sultinį. Ant viršaus sudėkite apkeptas krūtinėles, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min., kol visas skystis susigers į kruopas ir vištiena pilnai išsitroškins.
Kruopas pakedenti šakute, pabarstyti kalendros lapeliais ir patiekti.

P.S. Vištiena gaunasi labai sultinga. Jokių prieskonių netrūksta nes abrikosai, apskrudę riešutai ir kepti svogūnai suteikia puikaus skonio. Mano naudota aitriųjų paprikų pasta buvo švelni, todėl patiekalas nebuvo aštrus.

Šaltinis: "101 best ever chicken recipes"

Komentarų nėra: