
Reikės:
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
400 g kalakutienos filė,
1 skiltelė česnako,
Nedidelio gabalėlio imbiero šaknies,
1 mažo brokolio,
1 paprikos,
200 g šparaginių pupelių,
2 VŠ sojų padažo,
po 1 AŠ balzamiko acto ir skysto medaus,
druskos, pipirų,
3 VŠ skrudintų saulėgrąžų.
Gaminimas:
Kalakutieną ir papriką supjaustyti juostelėmis, susmulkinti česnaką ir svogūną. Iš sojų padažo, acto ir medaus pasidaryti padažą. Gilioje keptuvėje aliejuje pakepinti kalakutieną, įberti česnaką ir imbierą, pabarstyti druska, pipirais ir dar truputį pakepti. Suberti papriką, šparagines pupeles, brokolio žiedynėlius ir kepti kol daržovės suminkštės. Tada supilti padažą, išmaišyti ir suberti saulėgrąžas. Patiekti iškart su virtais ryžiais. Aš tą kartą patiekiau su bulguru.
Labai greitai pagaminamas ir skanus troškinys!
Adaptuota iš "Sveiki valgiai" (Mano Namai serija)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą