2011-02-22

Kalakutienos kepsniukai su čiobreliais

Paprastas, greitas ir skanus patiekalas. Išbandžius keletą vykusių "greitukų", nebesinori prie puodų praleisti kelių valandų. O receptą radau knygų spintoje kotedžo kambaryje Nidoje, kai pasitaikė lietingos dienos per atostogas... Kaip sakoma nėra to blogo, kas neįšeitų į gerą. :)
Beje, ta pati "gimimo" istorija ir kito recepto - vištienos su abrikosais ir migdolais.

Reikės:
3 VŠ sviesto,
2 VŠ medaus,
1 AŠ čiobrelių,
Druskos,
Pipirų,
400 g spagečių arba juostinių makaronų,
4 kalakutienos file gabalėlių (jei stori, pamušti),
3 stiebų svogūnų laiškų,
3 VŠ citrinos sulčių,
1,5 AŠ tarkuotos citrinos žievelės.

Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių. Skardą iškloti folija ir patepti riebalais.
Pakaitinti 2 VŠ sviesto, medų, suberti čiobrelius, įberti druskos, pipirų ir šildyti apie 6 minutes, kol ištirps medus.
Mėsos gabaliukus sudėti į paruoštą skardą, aptepti puse medaus mišinio ir kepti 5 minutes. Po to apversti, aptepti likusiu mišiniu ir kepti kol gražiai parus ir bus iškepę. (Laikas priklausys nuo kepsniukų storio ir konkrečios orkaitės orkaitės, tačiau ilgai netruks, apie 10-15 minučių).
Tuo tarpu išvirti makaronus, supjaustyti svogūnų laiškus.
Išvirusius makaronus sumaišyti su svogūnų laiškais, citrinos žievele, sultimis ir iš kalakutienos ištekėjusiomis kepimo sultimis.
Kepsniukus patiekti su citrininiais makaronais.

Komentarų nėra: