Labai skani, greitai paruošiama tarta. Kadangi lietuviškai negalima sakyti "tarta", bent jau pavadinime tebūnie plokštainis. :) Tikslių proporcijų nebus, nes čia visko reikia imti pagal situaciją.
Reikės:
Lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos,
Varškės,
Fetos sūrio,
Kiaušinio,
Česnako,
Pipirų,
Cukinijų,
Parmezano ("Džiugo" ar kito aštresnio sūrio),
Baziliko.
Gaminimas:
Atitirpusioje tešloje padaryti kraštelius - 1 cm nuo krašto pilnai neperpjaunant įrėžti peiliu.
Varškę sumaišyti su fetos sūriu, kiaušiniu, traiškytu česnaku ir pipirais. Jei fetos nedaug, gali reikėti ir druskos. Galima įmaišyti ir smulkintų žalumynų, jei yra šviežių po ranka. Gautą masę užtepti ant tešlos lakšto neužeinant už rėžio ribų (kitaip kraštas nepakils). Ant viršaus čerpių pavidalu sudėti plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją. Viršų pabarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 laipsnių orkaitėje kol sūris išsilydys ir lengvai pagels, tai trunka apie 15-20 min.
Iškepusią tartą pabarstyti bazilikais.
Skanaus!
2 komentarai:
Mėgstu viską su cukinijomis, nors kažkada, kai dar buvau paauglė ir kaime jų augindavo ištisas lysves, net pagalvot apie jas nenorėjau :)kaip keičiasi skonis ir supratimas :)
Tikrai taip. Ir įvertini tas cukinijas tik tada, kai skini jas ne lysvėje, o renkiesi parduotuvėje... :-)
Rašyti komentarą