2011-02-17

Vištienos šlaunelių suktinukai su spanguolėmis

Labai skanūs ir sultingi suktinukai! Gaminau jau ne kartą ir gaminsiu dar. Puikiai tinka, jei reikia pavaišinti daugiau žmonių, nes visą darbą atlieka orkaitė.

Reikės:
Vištienos šlaunelių be kaulo ir odos,

Druskos,

Aštrios čili pastos Harissa,
Spanguolių (tinka ir atitirpintos šaldytos),

Cukraus,

Fermentinio sūrio.


Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Vištienos šlaunelių vidines puses pabarstyti druska ir aptepti Harissa, susukti ir susmeigti mediniu pagaliuku. Taip paruoštus suktinukus sudėti į kepimo indą.

Spanguolių kailinėliams: uogas truputį patrinti, bet nepadaryti tyrės, sumaišyti su cukrumi ir tarkuotu sūriu. Cukraus nereikia dėti kaip uogienei, bet negalima ir pagailėti, nes masė kepimo metu turi karameliuotis. Pagailėjus cukraus spanguolės pavandenys ir bus rūgštu.
Gautą uogų masę sudėti ant suktinukų, įkišti indą į orkaitę ir kepti apie 30 min.
Skaniausia su ryžiais arba kuskusu.

5 komentarai:

Indrė rašė...

Skamba skaniai, ypač tos spanguolės.

Elžbieta rašė...

Bet ir man patinka, kai visa darba kas nors kitas padaro :D

Vilma rašė...

Indre, po kepimo jos neskamba, jos tiesiog skanios. :)

Elžbieta, o kam nepatinka? ;)

Sparnuotis rašė...

Vilmuk, kaip seniai berašei, smagu, kad sugrįžai! O kaip tu ištrauki kaulą iš tos kulšelės? Mistika totali!

Vilma rašė...

Sparnuoti, tai nėra sudėtinga, bet šiaip man labiausiai patinka pirkti jau paruoštas šlauneles be odos ir kaulo. ;)