Keksas ir vasarą ne molis. ;-)
Reikės:
300 g miltų,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
1 AŠ druskos,
5 didesnių arba 6 mažesnių kiaušinių,
2 AŠ kepimo miltelių,
60 g kapotų riešutų,
30 g natūralios kakavos miltelių,
3 VŠ pieno,
2 VŠ cukatų (arba tarkuotos citrinos žievelės).
Gaminimas:
Pailgą kekso formą iškloti kepimo popieriumi arba patepti sviestu ir pabarstyti miltais. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir druska. Po vieną sudėti kiaušinius. Suberti riešutus, miltus sumaišytus su kepimo milteliai ir išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti cukatus (arba citrinos žievelę), o į kitą - kakavą sumaišytą su pienu.
Į paruoštą formą sudėti šviesią tešlą, ant viršaus - tamsią. Kekso vidurį perbraukti peiliu - taip ir sluoksniai pasimaišys ir keksas gražiau kils.
Kepti apie 1 valandą. Išėmus palikti praaušti formoje, tada išimti į lėkštę ir pabarstyti cukraus pudra. Atvėsęs pjaustosi lengviau, bet, labai norint, ir šiltą įmanoma...
Beje, cukraus kiekio geriau nemažinti, nes jis tikrai nėra saldus.
Šaltinis: I. Binkauskienė "Kepiniai"
6 komentarai:
koks grazuolis!
p.s. seniai girdeta ir matyta, smagu vel receptelius isvysti!
Neringa, aciu, kad nepamirsai. :)
O keksas dar ir skanus buvo. ;)
Noriu ir aš keksą kepti - aplink visi tik keksinasi :D matyt ir man laikas
Indre, laikas laikas! Jei visi aplink keksinasi, vadinasi, ti- zenklas. :D
Bedarant keksa kilo klausimas, ar tesla turi buti skystoka, nes net idjus papildomai miltu nepasidare tokia kad galima butu kocioti.
Rima, kad čia nieko nereikia kočioti. Dar kartą perskaičiau receptą, galvojau, gal ką nors pridirbau rašydama, bet tikrai apie kočiojimą nė žodžio. Tešla turi būti tiršta, keksinė, sunkiai krentanti nuo šaukšto, bet puri, ne kieta.
Rašyti komentarą