2011-08-25

Biskvitinis vyniotinis su aguonomis ir grietininiu kremu

Šiandien pas mus namuose nedidelė šventė - dukrytei suėjo 2 mėnesiai. Ta proga turėjau pasiteisinimą ėjimui į virtuvę ne košės virti. :) Labai norėjau, kad vyniotinis nedingtų užmaršty todėl pykšt pokšt nutraukiau kadrą telefonu. Tikiuosi estetai nepasibjaurės... ;)
Šį vyniotinį turėjau nusižiūrėjusi senokai, nes mane labai domino originalus kremas. Dėl grietinės jaučiasi maloni rūgštelė ir kremas neatrodo toks riebus. Svarbu gerai išplakti sviestą, kad jis būtų kuo puresnis.

Reikės:
Biskvitui:
7 kiaušinių,
7 VŠ cukraus,
7 VŠ miltų,
1 AŠ kepimo miltelių,
50 g maltų sausų aguonų.

Kremui:
300 g 20% riebumo grietinės (radau tik 25%),
1 kiaušinio,
2 VŠ miltų,
120 g cukraus,
200 g minkšto sviesto.

Gaminimas:
Biskvitui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus plakti didelių greičiu, dedant po šaukštą cukraus. Kitą šaukštą dėti tuomet, kai ištirps prieš tai įdėtas cukrus. Plaktuvo apsukas sumažinti iki minimumo ir po vieną sudėti trynius, po to po šaukštą miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai suberti aguonas.
Orkaitės skardą iškloti kokybišku kepimo popieriumi (prie prasto biskvitas prilips ir bus amen), supilti tešlą, išlyginti paviršių ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min. (Žiūrėti kol biskvito viršus gražiai pagels, o paspaudus pirštu spyruokliuos - jei lieka duobė, vadinasi, dar neiškepė). Iškepusį dar karštą susukti su popieriumi, apvynioti rankšluosčiu ir palikti ataušti.

Kremui: grietinę, kiaušinį, miltus ir cukrų sumaišyti ir kaitinti ant garų vonelės, pastoviai maišant, kol sutirštės (man tai nutiko gana greitai). Atšaldyti. (Aš šaldau ant paviršiaus uždėjusi maistinę plėvelę, taip kremo paviršius neapsitraukia kremo luobele).
Sviestą išplakti iki purumo, toliau plakant po šaukštą sudėti grietininę masę. Štai ir turime kremą.
Biskvitą išvyniojame, nulupame popierių, aptepame kremu ir vėl susukame. Padėti į šaldytuvą porai valandų. (Aš laikiau per naktį)

Skanaus!

Šaltinis: kažkur čia (neturiu aktyvios nuorodos, nes kažkada receptą nusirašiau ranka)

Komentarų nėra: