2011-09-04

Slyvų pyragas


Šiemet "atradau" slyvas kepiniuose, tad dalinuosi keliais puikiais receptais. Šis pyragas nuostabus! Abejonių kėlė nestandartinis tešlos paruošimas, tačiau tešla gaunasi minkšta, puri ir labai skani. Kai nebus slyvų, būtinai kepsiu šį pyragą su kitais vaisiais ar uogomis. Labai rekomenduoju išbandyti. Tiesa, kepiau iš pusės normos ir gavosi normalaus dydžio pyragas (26 cm išardomoje kepimo formoje). Nurodyti kiekiai - pusei porcijos.

Reikės:
125 g sviesto,
1,25 puod. miltų,
3/4 puod. cukraus,
1 AŠ vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto,
1 AŠ kepimo miltelių,
2 didelių kiaušinių,
1/8 puod. karšto vandens,
7 slyvų,
saujelės migdolų drožlių.

Gaminimas:
Iš slyvų išimti kauliukus ir kiekvieną slyva perpjauti į 4 dalis.
Ištirpinti sviestą.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir įmaišyti ištirpintą sviestą. Po vieną sudėti kiaušinius, supilti verdantį vandenį ir gerai išmaišyti.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą, ant viršaus sudėlioti slyvas (nespausti), apiberti migdolų drožlėmis ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Šaltinis: SM forumas

2 komentarai:

Neringa rašė...

Vilma, aciu uz recepta! Iskeliau siandien - skanuuuu!

kai turesiu laiko imesiu i bloga savo pyraga

Vilma rašė...

Neringa, džiaugiuosi, kad patiko! :)