Skani, greitai paruošiama vištiena rudens savaitgaliui pagal Sauliaus Lukošiaus receptą. Aš gaminau iš mažesnio kiekio ir truputį kitų ingredientų, todėl surašau savo proporcijas.
Reikės:
4 vištienos šlaunelių,
0,5 svogūno,
100 g rūkytos šoninės,
200 g pievagrybių,
200 ml daržovių sultinio,
100ml riebios grietinėlės,
aliejaus kepimui,
druskos, pipirų.
0,5 svogūno,
100 g rūkytos šoninės,
200 g pievagrybių,
200 ml daržovių sultinio,
100ml riebios grietinėlės,
aliejaus kepimui,
druskos, pipirų.
Gaminimas:
Šlauneles apkepti aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai paskrus (aš visada kepu be odos). Šlauneles išimti ir toje pačioje keptuvėje apkepti svogūnus ir šoninę, kol svogūnai suminkštės.
Sudėti pjaustytus pievagrybius ir dar truputį pakepti.
Šlauneles, keptus svogūnus, šoninę ir pievagrybius sudėti į karščiui atsparų indą su dangčiu, pagardinti druska, pipirais, supilti sultinį ir grietinėlę, uždengti dangčiu ir troškinti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą