2012-01-05

Aguonietis


Siūlau nesinaudoti google vertėju, nes, anot jo, šiam tortui reikėjo 500 g opijaus... Dar kūčiukų su kanapėmis išsikepti ir tikrai atrodys, kad danguje Senio Šalčio rogės skrenda...  Aš, žinoma, opijaus neturėjau, todėl naudojau aguonas. Tortas gavosi nuostabus - nepaprastai drėgnas, minkštas ir be galo skanus. Rekomenduoju užsibukmarkinti kitoms Kalėdoms! 


Reikės:
500 g aguonų,
1/2 puod. skysto medaus (jei kietas - truputį pašildyti),
5 kiaušinių (atskirai trynių ir baltymų),
2 obuoliai, sutarkuoti burokine tarka,
120 g minkšto sviesto,
¾ puod. cukraus,

Žiupsnelio druskos,
10 VŠ maltų migdolų,
1 AŠ vanilės ekstrakto
2 AŠ kepimo miltelių,
Po pusė stiklinės: smulkintų apelsinų cukatų, razinų, smulkintų džiovintų abrikosų, kapotų migdolų.


Gaminimas:
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti pabrinkti. Po to du kartus sumalti mėsmale.
Sviestą išplakti su cukrumi ir druska iki purios masės. Pastoviai plakant, po vieną sudėti trynius. Masę sumaišyti su maltomis aguonomis, medumi, obuoliais, vanilės ekstraktu, maltais migdolais, kepimo milteliais ir džiovintais vaisiais, riešutais, cukatais. Išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių pusių ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą išardomą 26 cm skersmens formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val.


Adaptuota iš čia

4 komentarai:

Diana rašė...

Opijaus :DDDDDDDDDDDDDDDD
(turiningas komentaras, bet nesusilaikiau).
Made my day :D.

aguonele rašė...

Aguonietis ♥ Mano brolis :DD Ir laukiu nesulaukiu kur ta naujametinė antis...nejau išskrido :)

Vilma rašė...

Diana, nu. :-)
Aguonėle, kai parašiau įrašą, apie tave pagalvojau - oi kaip tau patiktų šis tortas! O antis antis, išskrido į dausas... Negraži gavosi tai net nefotografavau. :(

keistai paprasta rašė...

super, kad be miltu, su dauuuuuuuug aguonu! meginsiu!