2012-03-26

Kakavinis varškės pyragas su apelsinais


Savo gimtadienio proga išsikepiau tokį pyragą, kokį labiausiai mėgstu  - su varške ir vaisiais. Pyragas tobulas - sultingas, kreminis, ne per saldus, nepaprastai gaivus, neriebus ir ypač lengvai bei greitai padaromas. Receptas vokiškas, adaptuotas iš to paties žurnaliuko kaip ir varškės pyragas su spanguolėmis

Reikės:
Tešlai:
200 g miltų,
Žiupsnelio druskos,
150 g sviesto,
50 g cukraus,
Sviesto ir miltų formai patepti bei pabarstyti.
Įdarui:
4 kiaušiniai (netaupykite, jie suteikia įdarui kreminės konsistencijos),
175 g cukraus,
Žiupsnelio druskos,
500 g kreminės neriebios varškės,
1 pakelis šokoladinio pudingo (tinka vanilinis, grietinėlės),
100 ml pieno.
Viršui:
3 apelsinų,
1 pakelio tortų želės (tortenguss).

Gaminimas:
Tešlai miltus sumaišyti su druska ir cukrumi, sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir rankomis sutrinti į trupinius. Trupinius suberti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą išardomą 26 cm skermens formą, suformuoti tešlos dugną ir sieneles.
Įdarui kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, sudėti varškę, pudingą viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą permaišyti. Gautą masę supilti į tešlos krepšelį ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Pyrago pakraščiai turi būti sutvirtėję, o viduriukas dar pusgyvis. Ištraukti ir atvėsinti.
Viršui apelsinus nulupti (kartu su balta luobele), plonai supjaustyti ir sudėti ratais ant pyrago viršaus. Tortų želę paruošti pagal instrukcijas ant pakelio, aptepti apelsinus. Viršų galima pabarstyti šokolado lašeliais, migdolų drožlėmis arba niekuo nebarstyti. Pyragą nakčiai padėti į šaldytuvą, o kitą dieną pjauti po didelį gabalą ir mėgautis.
Tortų želė neleidžia apelsinams išdžiūti ir prarasti prekinės išvaizdos.

Pastaba: vietoje kreminės varškės (negavau tokios) naudojau varškės kremą su vanile, kuris buvo saldus, todėl į įdarą cukraus įbėriau tik porą šaukštų.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labas.
Noreciau pasiteiraut , kas tas sokoladinis pudingas? Nelabai isivazduoju kaip njsi atrodo.Gyvenu uk , kazi ko man ieskot?
Aciu uz atsakyma

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Vilma, kad ir pavėluotai, bet vis tiek su GIMTADIENIU :) Neišsenkančios idėjų lavinos, optimizmo ir gražių pavasarinių akimirkų :)

Vilma rašė...

Anonime, aš naudoju dr.Oetker pudingus, štai tokius http://www.oetker.lt/produktai/desertai/pudingai
Manau, kad ir UK jų yra.
Kristina, ačiū! Ne taip labai ir pavėluotai - tik 2 dienas. ;)

Anonimiškas rašė...

Labai aciu uz atsakyma.Bandysiu siom dienomis pasidaryt. Situos pudingus maciau parduotuvese, ir esu valgius.Is kart nepagalvojau tik;-)

Enrika

Vilma rašė...

Enrika, prašom! Skanaus torto. ;)