2012-03-31

KBS: Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu


Jei ne kepėjai be stabdžių, aš, turbūt, dar 10 metų nebūčiau drįsusi išbandyti šio pyrago receptą. Ką galiu pasakyti... Daug praradau, kad anksčiau nekepiau, nes pyragas gavosi puikus - drėgnas, purus, riešutinis. Nežinant, nė neįtartum, kad jame yra bulvių! Techniškai nebuvo sunku jį pagaminti, bet išmokau nebijoti keistų derinių virtuvėje. Iššūkis buvo vienu metu gaminti pyragą, kukorus (na negi virsiu 3 bulves :) ) ir linksminti iš pietų miego pabudusią mažę.


Kaip ir priklauso pagal taisykles, gaminau griežtai pagal receptą, tik vietoje citrinos žievelės įdėjau apelsinų žievelių cukatų.



Reikės:
100 g sviesto,
100 g cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
5 kiaušinių tryniai,
200 g maltų riešutų,
pusė tarkuotos citrinos žievelės,
400 g virtų sumaltų bulvių (ginkdie nesutrintų blenderiu),
75 g manų kruopų,
3 AŠ kepimo miltelių,
sviesto skardai ištepti,
3-4 VŠ džiūvėsių,
5 kiaušinių baltymų.

Aptepimui:
3 VŠ abrikosų džemo,
3 VŠ vandens.

Glaistui:
100 g puskarčio šokolado,
20 g sviesto,
2 VŠ vandens.

Gaminimas:
Sviestą iki putų ištrinti su cukrumi ir druska, po vieną įplakti trynius, įmaišyti riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėti į šalį.
Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstyti džiūvėsėliais.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišti į bulvių masę.
Kepti apie 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Atvėsinti ant grotelių.
Abrikosų džemą sumaišyti su vandeniu ir aptepti pyrago paviršių. Šokoladą su sviestu ir vandeniu ištirpinti karšto vandens vonelėje, gerai išmaišyti ir aplieti pyragą.


Šaltinis: "Kepėjai be stabdžių" 2012 kovo iššūkis

2 komentarai:

surfingtheworldcuisine rašė...

Taip ir norisi tą šokoladą su pirštu nulaižyti. :D

Vilma rašė...

Och, isdykele! :D