2012-03-22
Mano skaniausias obuolių pyragas su traškia migdolų plutele
Šio pyrago receptą radau ant suomiškų miltų pakelio. Kažkada sakiau, kad kalba ne problema, kai tema - kulinarija, taigi, suomių kalba nebuvo kliūtis jį išsikepti. :-) Tiesą pasakius, iki šiol nesu tikra ar darau taip, kaip reikia, bet jis gaunasi puikus taip, kaip darau. Kepu jį kaskart, kai nežinau ką kepti arba norisi užtikrinto rezultato, pavyzdžiui, laukiant svečių. Pyragas nuostabiai purus, sultingas, o ta plutelė išvis dangiški migdolai! Ir pagaminti jį neužtrunka... LABAI rekomenduoju!
Reikės:
2 kiaušinių,
120 ml cukraus (originale 200 ml),
žiupsnelio druskos (originale nėra, bet aš visada dedu),
1 AŠ vanilinio cukraus arba natūralaus ekstrakto,
100 ml pieno,
100 g sviesto (originale margarinas),
300 ml ekstra kvietinių miltų,
2 AŠ kepimo miltelių,
400 ml mažų obuolių kubelių (supjaustau 4 vidutinius obuolius ir nesuku galvos dėl ml).
Plutelei:
50 g sviesto (originale margarinas),
100 ml cukraus,
50 g migdolų plokštelių.
Gaminimas:
26 cm skersmens išardomą kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi (ekstraktu) ir druska. Supilti pieną ir ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Įmaišyti pusę obuolių ir tešlą sukrėsti į formą. Ant viršaus paskleisti likusius obuolius.
Plutelei: ištirpinti sviestą, įmaišyti cukru ir pakaitinti kol cukrus aptirps, suberti migdolus ir išmaišyti. Gautą rupią masę šaukštu paskleisti ant pyrago viršaus.
Kepti apie 40 minučių. Viskas!
Paskutinį kartą kepdama, ant viršutinio obuolių sluoksnio dar pabarsčiau cinamono...
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
10 komentarų:
Suviliojo - manau svečiams ryt pagaminsiu :)
Indre, esu tikra, kad svečiams patiks!
Tikrai laaaabai skanus pyragas.Ta traski plutele, tiesiog tobula su ledais.
Labai skanus pyragas - vienas skaniausių ragautų obuolių pyragų :) Visa šeimyna apsilaižė pirštus :)
Skirmante, smagu, kad šeimyna teigiamai įvertino. :)
Tikrai nuostabus! aciu uz recepta:)
Sveika, tikiuosi sia uzimta diena galesi atrasyti! Ketinu iskepti seimai tavo aprasyta pyraga, ir iskilo klausimas - ar butu galima vietoj pieno naudoti liesa jogurta? Ka tai pakeistu? Aciu, ir graziu svenciu!
Gin, gaila, kad nespėjau laiku atrašyti. Tikiuosi, pyragas pavyko?
Tarpusavyje galima keisti jogurtą, pasukas, kefyrą - tuos produktus, kurie turi rūgšties. Pienas rųgšties neturi, todėl su juo gaunasi kitokia tešlos struktūra.
Gaila, bet pyragas man nepatiko
Natūralu, žmonių skoniai skiriasi. :)
Rašyti komentarą