Vėluodama, bet su viltimi, kad dar spėsiu į Kepėjų be stabdžių gegužės traukinį, dalinuosi ir savo vandens boreku. Teko pasikrapštyti su kočiojimais, bet rezultatas nenuvylė. Labai patiko dirbti su šia tešla, o ir iškepus ji buvo skani net be įdaro.
Įdarą dariau daržovių ir fetos, tačiau kitą kartą dėčiau daug įvairių sūrių ir žalumynų. Margarino nenaudojau, ėmiau sviestą ir kepiau iš pusės porcijos. Turiu pripažinti, kad šis iššūkis man buvo tikras iššūkis, nes siaubingai nemėgstu kočioti - tai baisiausias darbas virtuvėje. Buvo puiki proga pasitreniruoti greitojo kočiojimo srityje - turėjau apsisukti kol mano aukselis į akį pūtė... Spėjau! Taigi, viskas buvo ne taip baisu, kaip atrodė iš pradžių.
Su böreğı
Tešlai:
2 kiaušiniai
50 ml vandens
25 ml natūralaus jogurto
2 st. miltų
1 valg. š. aliejaus
0,5 arb. š. druskos
Įdarui:
1 mažo svogūno
1 mažos morkos
1 mažo baklažano
200 g fetos
mėgiamų prieskonių
Dar reikės:
80 g sviesto
Tešlai virti:
3,5 l vandens
2 valg. š. druskos
Pagaminti tešlą - kiaušinius, vandenį, jogurtą ir druką sumaišyti dideliame dubenyje, tada supilti miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi būti gana kietoka. Palikti tešlą pastovėti 30min.
Padalinti tešlą į 11-12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočioti iki labai plono apskritimo.
Užvirinti 3,5 l vandens, įdėti 2 valg. š. druskos. Šalia pasiruošti didelį šalto vandens dubenį. Metalinę kepimo formą ištepti tirpintu sviestu ir margarinu. Dėti pirmą iškočiotos tešlos lakštą. Apšlakstyti 2 valg. š. sviesto. Kitą tešlos lakštą dėti į verdantį vandenį 1 minutei, tada ištraukus greitai dėti į šaltą vandenį. Ištraukti, rankomis nusausinti vandenį, dėti į kepimo indą ant nevirto lakšto. Vėl apšlakstyti 2 valg. š. sviesto. Taip kartoti ( 1 minutę verdam, dedam į šaltą vandenį, nusausiname ir apšlakstome sviestu) su 5 lakštais. Visus juos dėti vieną ant kito į kepimo indą. Nereikia jų tiesiai iškloti, gali būti susirangę.
Kai kepimo inde sudėti 6 tešlos sluoksniai ( 1 nevirtas ir 5 apvirti), tada sudėti įdarą. Toliau sudėti kitus 5 apvirtus tešlos sluoksnius, kas kartą apšlankstant sviestu. Paskutinį sluoksnį dėti nevirtą. Vėl apšlakstyti likusiu tirpintu sviestu.
Kepti 200C orkaitėje, kol tiek viršus, tiek apačia apkeps, o vidus bus lyg lazanijos.
200 g fetos
mėgiamų prieskonių
Dar reikės:
80 g sviesto
Tešlai virti:
3,5 l vandens
2 valg. š. druskos
Pagaminti tešlą - kiaušinius, vandenį, jogurtą ir druką sumaišyti dideliame dubenyje, tada supilti miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi būti gana kietoka. Palikti tešlą pastovėti 30min.
Padalinti tešlą į 11-12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočioti iki labai plono apskritimo.
Užvirinti 3,5 l vandens, įdėti 2 valg. š. druskos. Šalia pasiruošti didelį šalto vandens dubenį. Metalinę kepimo formą ištepti tirpintu sviestu ir margarinu. Dėti pirmą iškočiotos tešlos lakštą. Apšlakstyti 2 valg. š. sviesto. Kitą tešlos lakštą dėti į verdantį vandenį 1 minutei, tada ištraukus greitai dėti į šaltą vandenį. Ištraukti, rankomis nusausinti vandenį, dėti į kepimo indą ant nevirto lakšto. Vėl apšlakstyti 2 valg. š. sviesto. Taip kartoti ( 1 minutę verdam, dedam į šaltą vandenį, nusausiname ir apšlakstome sviestu) su 5 lakštais. Visus juos dėti vieną ant kito į kepimo indą. Nereikia jų tiesiai iškloti, gali būti susirangę.
Kai kepimo inde sudėti 6 tešlos sluoksniai ( 1 nevirtas ir 5 apvirti), tada sudėti įdarą. Toliau sudėti kitus 5 apvirtus tešlos sluoksnius, kas kartą apšlankstant sviestu. Paskutinį sluoksnį dėti nevirtą. Vėl apšlakstyti likusiu tirpintu sviestu.
Kepti 200C orkaitėje, kol tiek viršus, tiek apačia apkeps, o vidus bus lyg lazanijos.
4 komentarai:
Sugundei galutinai! Tik man mintyse viduje bulviu kose vaidenas...cia butent tokius ir perku.
Ka, sugundei su bulviais blynais, kuriuos valgem valgem :) tai manau ir siam kepiniui pasirysiu!
Aguonėle, aš viską pagaminau nuo...iki... per gerą valadą (neskaitant kepimo, bet čia jau niekai), tai tikrai ne taip baisu, kaip atrodo.
Smagu, kad blynai patiko. :)
nu čia tai įdomiai... lyg avantiūra kokia
delicius pastry and nice pics
Rašyti komentarą