2013-02-25

Vapiano


             Praėjusį pirmadienį, Vapiano jau antrą kartą sukvietė maisto tinklaraštininkus smagiai pabendrauti, susipažinti su restorano koncepcija, paragauti šviežių skanių patiekalų ir net patiems pabandyti padirbėti  prie keptuvių. Šį kartą keptuvės pakilnoti man neteko, tačiau, tikiu, kad darbas nelengvas.
            Į šį susitikimą iš Estijos atvyko vienas "Vapiano Vilnius" steigėjų Tarvo Jaansoo. Jis papasakojo Vapiano, restoranų tinklo, kuriam buvo prognozuota daugių daugiausiai 4     mėnesiai egzistavimo, sėkmės istoriją. Pagrindiniai sėkmės kriterijai: produktų kokybė kokybė kokybė ir šviežumas šviežumas šviežumas, unikali, natūrali bendravimą skatinanti restorano erdvė ir novatoriška aptarnavimo, tiksliau - apsitarnavimo, kultūra. Pavyzdžiui, stalai ir kėdės aukšti tam, kad nepasijustum nesmagiai, jei kažkas prieis ir tave užkalbins - daug lengviau užmezgti akių kontaktą kai nėra aukščio skirtumo tarp stovinčio ir sėdinčio.
            Atskiro žodžio reikia apie aptarnavimą - jokių padavėjų čia nėra, kai ko nors nori, nueini ir pasiimi. Ir griežtų meniu čia nėra - aptarnaujantis virėjas gali paruošti pastą pagal norus ir pageidavimus. Žinoma, ko, jie telpa į sveiko proto rėmus... 
           O kol lauki, gali pabendrauti su virėju ir pasižvalgyti aplink, nes virtuvės čia yra atviros - matyti ir augantys šviežios pastos kalnai ir ore skraidantys picų papločiai. Įdomiausia, kad čia nedirba nė vienas profesionalus šefas, visi, norintys ir motyvuoti, ruošti pastą ir picas išmoksta čia.
           Tačiau, kad ir kaip būtų išliaupsinta ši savitarnos sistema, aš turiu savo nuomonę ir negaliu nutylėti. Kol žmonių nedaug, problemų nueiti ir pasiimti ko nori nėra, bet kai žmonių daug, stovėti 15-20 min. prie pastos, po to 15-20 min. prie sriubos ir salotų ir, jei nepasiseks, dar tiek pat prie deserto - menkas malonumas. Ypač jei nori atsikvėpti po savaitės darbų ir pabendrauti su draugais. Kol visi susirinks su savo makaronais, jau ir laikas skirstytis ateis. Tad šiuo klausimu esu konservatyvi ir man labiau patinka kai visi gali susirinkti prie staliuko, išsirinkti kas ko nori, ir, kol užsakymas gaminamas, smagiai kompanijoje bendrauti.
           Tačiau, picos ir desertai ten tokie skanūs, kad į nepatogumus galima ranka numoti. Juo labiau, kad picos laukti stovint nereikia - gaunate specialų daviklį, kuris supypsi kai pica jau būna iškepusi.



             Kadangi esu smaližė, ilgai kankinausi prie desertų vitrinos, bandydama išsirinkti patį skaniausią. Coco e limo tortas, sūrio pyragas, crema di fragola, tiramisu, cherry berry trifle, šokoladinis tortas... Net galva susisuko! Išsirinkau tiramisu ir pasigailėjau... kad pasiėmiau mini porciją. :) Tiramisu buvo nuostabiai skanus - ne per saldus, purus kremas, aiškiai juntamas kavos skonis. Kadangi tinklaraštininkų būrys draugiškas, paragavau ir visų kitų desertų. Kiekvieno skoniui po grieko vertą gardėsį. :)
            Maistas maistu, tačiau Vapiano ir bendravimu džiugino. "Vapiano Vilnius" kokybės vadovas Tomas Pipiras daug ir noriai pasakojo apie restoraną, makaronus, ingredientus, kantriai atsakinėjo į klausimus, nešė iš virtuvės ir rodė produktus.
           Aš puikiai praleidau laiką ir, tikiuosi, tokių vakarų bus daugiau.

Už nuotraukas atskiras ačiū Jurgai.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sveikinu su artėjančiomis šventėmis!

Ta proga - ir smagus sveikinimas, leidžiantis paskaičiuoti, kiek laiko prireiks šventiniam stalui paruošti: http://www.artedomestica.eu/sveikinimas/

Blogger rašė...

You should see how my associate Wesley Virgin's tale begins with this shocking and controversial VIDEO.

As a matter of fact, Wesley was in the military-and soon after leaving-he discovered hidden, "MIND CONTROL" tactics that the CIA and others used to get everything they want.

THESE are the same tactics lots of celebrities (especially those who "come out of nothing") and top business people used to become wealthy and famous.

You probably know that you utilize only 10% of your brain.

That's really because most of your BRAINPOWER is UNCONSCIOUS.

Perhaps this conversation has even taken place INSIDE your own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head 7 years ago, while driving an unlicensed, beat-up trash bucket of a car without a license and $3 in his bank account.

"I'm so frustrated with living payroll to payroll! Why can't I become successful?"

You've been a part of those those types of questions, isn't it so?

Your own success story is going to start. All you have to do is in YOURSELF.

WATCH WESLEY SPEAK NOW