2013-06-17

Tinklaraštininkų diena 2013


Praėjusį penktadienį, birželio 14 d., Electrolux kartu su žurnalu "Virtuvė. Nuo...Iki..." jau ketvirtą kartą suorganizavo maisto tinklaraštininkams profesinę šventę tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga. Šį kartą renginio koncepcija buvo visiškai kitokia, tačiau labai vykusi. Pirmiausia, gaminome ne po vieną, o komandomis, tad buvo puiki proga daugiau pabendrauti. Antra naujiena, kad gaminome mes, tinklaraštininkai, o patiekalų pateikimu rūpinosi dizaino studentės, nes šiemet renginys vyko Vilniaus Dailės Akademijos Maisto ir Dizaino Laboratorijoje. Įkvepianti tema: "Šiuolaikinė lietuviška virtuvė: nauji deriniai ir formos". Žemiau - iliustruotas pasakojimas ką gaminome ir kas gavosi. Už nuotraukas ačiū etatinei renginių fotografei Jurgai iš "Savaitgalio Rendez-vous".

Užkandžiui gaminome Vitos iš "Voras tinkle" pasiūlytus morkų suktinukus su varškės ir krienų įdaru. Ryšku, gražu, sveika. :)


Kita komanda virė Sandros iš "Little world" keptų paprikų ir pomidorų sriubą su cinamonu. Šis patiekalas buvo mano favoritas. Sriuba neapsakomai skani, cinamonas tiko idealiai. Labai rekomenduoju išbandyti!


Aš buvau vienoje iš Astos, rašančios tinklaraštį "Villa Alps", komandų, kuri gamino raudoną mišrainę kitaip. Nauja jos forma - bokšteliai su bulvių "vitražu". Labai skanu, ypač orkaitėje kepti burokėliai ir pupelių trintinys su graikiniais riešutais.


Neapsieita ir be karštųjų patiekalų. Jolita iš "Surfing the world cuisine" vadovavo varškės kukuliukų su vištiena bei česnakiniu padažu gamybai. Argi jie nepanašūs į mažus dailius, subtilius cepelinus? :)


Kitas karštasis patiekalas buvo Viktorijos ("Receptų medis") sugalvoti kiaulienos bokšteliai su karamelizuotomis daržovėmis ir bulvių koše su aguonomis. Paragavus jos, man galvoje suskambo "Jingle Bells", nes skonis labai priminė Kūčių virtinukus su aguonomis :)
 

 O kaip gi be deserto? Niekaip! Mūsų vakaro saldusis akcentas buvo Astos kitos komandos darbo vaisius - šakočio, varškės su mėtomis ir šeivamendžių sirupe marinuotų braškių desertas stiklinėje. Labai nesudėtingai pagaminamas, tad, jei nutįso seilės beskaitant, eikite greičiau į virtuvę ir pasidarykite.
Beje, visi gaminti patiekalai kuo puikiausiai atkartojami namų virtuvėje, naudojant kasdienius produktus ir nesugaištant daug laiko, tad nepraleiskite receptų!


Ačiū organizatoriams ir kolegoms tinklaraštininkams už smagiai praleistą vakarą!

4 komentarai:

Vita rašė...

"Ryšku, gražu, sveika" :) Dėkui :)
O Jurgos nuotraukose tikrai gražiai atrodo :) Viskas :)

Salvata rašė...

Didelio žmogaus retoriškas klausimas: kiek šių dalykėlių reikia suvalgyti, kad prisivalgyti :))

Milda rašė...

A gražu, a gražu :) SUPER

Blogger rašė...

Strange "water hack" burns 2lbs overnight

Over 160k men and women are utilizing a simple and SECRET "liquid hack" to lose 2lbs every night in their sleep.

It's proven and it works on everybody.

Here are the easy steps for this hack:

1) Grab a clear glass and fill it half the way

2) Now use this proven hack

you'll become 2lbs lighter the next day!