2014-01-14

Varškės sausainiai su obuoliais



Siūlau labai skanius, minkštus varškės sausainius su obuoliais kurie tinka ne tik prie kavos.

Reikės:
150 g sviesto,
0,5 puodelio cukraus,
250 g 9% riebumo varškės,
1 puodelio miltų,
0,5 AŠ kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
5 obuolių.
Viršui:
2-3 VŠ aguonų, sezamo sėklų arba smulkintų riešutų,
1 kiaušinio,
1 VŠ šalto vandens.

Gaminimas:
Ištirpinti sviestą, įmaišyti cukrų ir varškę. Suberti su kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus. Užminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pusvalandį palaikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti stambesnėmis skiltelėmis. Tešlą padalinti pusiau ir iškočioti du apskritimus. Supjaustyti kaip tortą smailiais trikampiais. Ant platesnio juostelės galo dėti obuolio skiltelę ir susukti kaip ragelį. Taip susukti visus sausainius. Sudėjus ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu, pabarstyti pasirinktais pabarstais. Kepti apie 20 minučių kol gražiai pagels.

Šaltinis: Žurnalo "Mano namai" receptai "Obuolių pyragai"

18 komentarų:

Indrė rašė...

Ir aš vis pasvajoju apie aparatą, o kol kas tik darbe tokia kava pasimėgauju. Su Kavos draugu ir aš susidūrusi - padovanojo kavos Brazilija ir turiu pripažinti mana ji žiauriai patinka - net netingiu užsiplikyti į puodelį kas porą dienų :) parinko tobulai - ne per karti, nerūgšti :) žodžiu pati ta man :)

Jurgita rašė...

jeee, pagaliau sausainiams laikas atėjo! giriu išsijuosus visiems girdint - čia mano, žinok, vis dar mėgstamiausi, kai noris greit ir saldžiai :))

Vilma rašė...

Indre, nebesvajok, tikrai verta. Kaip smagu savaitgalio rytais išgerti puodelį cappuccino dar pižamos nenusivilkus. :)

Jurgita, taaaip. Žinojau, kad lauki... :) Man jie irgi tobuli!

net rašė...

kur miltai?

Rokas rašė...

Atrodo skaniai, o galima dėti margariną vietoje sviesto?

Vilma rašė...

Rokai, atsiprašau už vėluojantį atsakymą. Aš pati asmeniškai visada naudoju sviestą, šiuose sausainiuose jis labai maloniai jaučiasi. Bet jei norite, kad sausainiai labiau primintų pirktinius, o ne naminius - galite naudoti margariną. :)

Anonimiškas rašė...

Kiek miltu?

Anonimiškas rašė...

Isties- kiek miltu reikia?

Vita rašė...

Tikrai bandelės atrodo puikios kavos kompanijonės, ypač tingiais savaitgalio rytais, nors puiki idėja ir svečiams pavaišinti, paprasta, greita ir skanu!

Unknown rašė...

O man kava virta ant viryklės ir per aparatą labai skiriasi. Man iš aparato yra per stipri.

Lionius rašė...

Sveiki, o lašelinė kavavirė šita sugebėtų padaryti tokią kavą kaip iš jūsų aparato? Reikalas toks, kad kava geriu retokai, kartais po vieną puodelį per dieną, kartais dar rečiau ir nesu tikras ar verta investuoti į tokį pusiau automatinį aparatą, ar nusipirkti iš pigiųjų, o gal apskritai neverta, geriau pačiam plikytis...

Tiesa, jūsų pirkinys geras, apie Saeco tik geri atsiliepimai!

Vilma rašė...

Sveiki, Lioniau. Jei kavą geriate retai, rekomenduočiau ne lašelinę kavavirę, o moka kavinuką. Man asmeniškai labiausiai patinka Bialetti: http://www.elino.lt/moka-kavinukas-bialetti-express-160ml74460-1-1688.html. Jų būna mažesnio ir didesnio tūrio - jei ne vieną puodelį norėtumėte virti.

Guarana rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Elena @ Kava rašė...

Kava yra gėris.. :)

Ieva rašė...

Ačiū :)

Vafliai rašė...

Puikus receptai! Ačiū :D

Viktorija rašė...

aciu uz info :)

Blogger rašė...

Did you realize there's a 12 word phrase you can communicate to your partner... that will induce intense emotions of love and instinctual attraction for you buried within his heart?

Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, please and protect you with his entire heart...

12 Words That Fuel A Man's Desire Response

This instinct is so hardwired into a man's genetics that it will make him try better than ever before to take care of you.

Matter-of-fact, fueling this powerful instinct is so essential to having the best ever relationship with your man that once you send your man one of the "Secret Signals"...

...You will soon find him expose his mind and soul for you in such a way he never experienced before and he will distinguish you as the one and only woman in the world who has ever truly appealed to him.