2008-11-19

Vengriškas užtepas "Liptauerio sūris"


Toliau dalyvauju Vengrų savaitėje, šį kartą su užtepu. Skaičiau, kad tai labai populiarus vengriškas užkandis kurio yra daugybė variacijų, bet visose būtinas komponentas - paprikos milteliai. Paprika kurią naudoju šios savaitės patiekaluose, buvo parvežta iš Vengrijos, gražiai supakuota drobiniame maišelyje su čili pipiriuko paveiksliuku - taigi, autentika bent iš dalies išlaikyta. Tiesa, užtepas ne toks intensyviai rausvas koks teoriškai turėtų būti, nes vietoje šaukštelio paprikos miltelių, dėjau tik 1/3 šaukštelio - nes tie čili pipiriukai ant maišelio ne veltui... Užtepas tinka prie bet ko: traškučių, krekerių, skrebučių, orkaitėje keptos bulvės ir t.t. Mes šią užkandėlę tepsime ant juodos duonos rytojaus pusryčiams...
Reikės:
250 g varškės,
1 mažas pundelis laiškinių česnakų arba 1 sukapotas svogūnas (naudojau džiovintus laiškinius česnakus),
1 AŠ Vengriškos paprikos miltelių,
1 AŠ kmynų,
2 VŠ grieitinės.
Gaminimas:
Turbūt lengvai nuspėjamas, ar ne? ;-) Taip, teisingai pagalvojote - viską labai gerai sumaišykite (galite smulkintuvu) ir valgykite su norimais priedais. Skanaus!

1 komentaras:

rozmarino rašė...

Vakar pasigaminau, tai sakyčiau visiškai nieko ypatingo, varškė su prieskoniais, na aš kaip varškės mėgėja, tai suvalgiau, na o bet tačiau...