2008-12-05

Pina Colada keksas


Kadangi mano draugas yra laaabai išrankus pyragams ir jam įtinka tik brownies ir cheesecake'ai, kepiniai gana nedažni mano BLOG'e. Sugundo tik tie receptai, kurių sudėtyje yra vaisių ir prierašas "drėgnas". Būtent tuo pasižymėjo Sonatinos Pina Colada keksiukai (http://sonatinos-receptai.blogspot.com/2007/11/pina-colada-keksiukai.html). Kepiau visą keksą, kurį nešėmės į svečius, todėl pyragas neprapjautas. ;-) Rezultatas buvo stulbinamas - keksas purus, drėgnas, sultingas, staigiai dingo nuo lėkštės ir sulaukė absoliučiai visų valgytojų pagyrų! LABAI rekomenduoju išbandyti! O Sonatinai dėkoju už puikų receptą. ;-)

Reikės:
1/2 puodelio cukraus,
1/4 puodelio sviesto ar margarino,
1 kiaušinis,
1 puodelis grietinės,
1 a. š. romo ekstrakto,
1 1/2 puodelio miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
1/2 a. š. sodos,
1/2 a. š. druskos,
1 (~420 g) skardinė konservuotų ananasų, nuvarvintų ir susmulkintų,
1/2 puodelio kokoso drožlių.

Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 190º C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romo ekstraktą. Gerai išplakti iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai įmaišyti į grietinės masę. Įmaišyti ananasus ir kokosus. Sudėti tešlą į paruoštas formeles. Kepti 20 – 25 min. (jeigu kepamas visas keksas - ilgiau, apie 40-45 min.).

Puodelis - apie 240 ml.
Aš naudojau tikrą romą ir nedėjau kokoso.

13 komentarų:

Egle B rašė...

Maniskis jau kuris laikas praso kazko paprasto, minksto ir skanaus. Manau, kad kazko tokio, kaip sitas keksas. Reiks isbandyti

Vilma rašė...

Tikrai rekomenduoju! Maniškiui šis keksas taip įtiko, kad patylomis svečiuose reikėjo tramdyti, jog ir kitiems paliktų bent paragauti... :-) Tai gavau atsakymą, kad "o namams tai nekepi tokio..." Nors pagal Merfio dėsnius, pusė pyragų namams išnešama į darbą, suprantat "per sausi". Išpindėjimas ir ne kitaip! :-)

Egle B rašė...

Iškepiau, gavosi minkštas, drėgnas ir skanus. Kiek pakeičiau receptą, dėjau grietinėlę vietoj grietinės, vienu kiaušu daugiau, vietoj ananasų turėjau tik abrikosų. Vyriškiui mano labai patiko, sakė, kad kaip tik tokio jam norėjosi.
Jei nepatingėsiu, surašysiu pas save receptą, išsiverčiau į gramus, nes puodukams matmenų neturiu

Vilma rašė...

Malonu girdėti, kad patiko! :-)
Dėl matavimo vienetų - man kaip tik puodeliais patogiau, nes svarstyklių neturiu. Bet su svarstyklėmis vienareikšmiškai tiksliau, nes mūsų puodelis Afrikoje gali patapti ir puskibiriu... ;-)

Egle B rašė...

Kadangi turiu svarstykles, man daug patogiau gramais. Su elektroninem labai patogu, tik uzdedi inda ir pries dedant nauja ingredienta vis numusi iki nulio svori, nereikia net matematika uzsiimti.
O puodukams matavimo kauselius nusipirkti vis tiek reiks, nes dabar vengiu gaminti remiantis amerikietiskais receptais :)

rūtuliukas rašė...

o maniškis mėgsta tik keksiukus ir vyniotinius. Ir tai be kokoso ar šokolado. Baisu..

o beje, gal kas žino, kur Sonatina dingus???

Anonimiškas rašė...

Labai gėda klausti, bet kur galima paskaityti apie tešlos (bet kokios) minkymo plonybes-gudrybes, nes man jokia tešla nesigauna ir visi mėginimai kažką iškepti užsibaigia visišku nusivylimu ir nuostoliu, aišku:(. Ačiū iš anksto :).

Vilma rašė...

Manau, kad tokios informacijos būtų galima rasti specializuotose knygose arba internete. Aš, deja, nei knygos turiu, nei specialiai tešlomis domėjausi - viskas iš patirties, todėl negaliu nurodyti konkrečių šaltinių.
Kokia tešla konkrečiai domina, gal galėsiu patarti?

Anonimiškas rašė...

Sveiki,

Šiandien žadu išbandyti kepti šį keksą. Klausimėlis iškilo dėl sviesto, ar jis turi būtu ištirpintas ar tiesiog minkštas. Žadu kepti visą keksą, ar iš šito kiekio produktų gaunasi didokas? Ačiū iš anksto.

Vilma rašė...

Anonimiškui - pavėluotai perskaičiau klausimą, bet gal dar pravers atsakymas...
Sviestas turi būti minkštas, toks koks pasidaro pastovėjęs kambario temperatūroje.
Dėl dydžio - gaunasi nei labai didelis, nei mažas, sakyčiau, "normalus". :)

Ramune rašė...

Aciu labai labai uz puiku recepta,gavosi nepakartojamas... kadangi Mano Valgytojas,kuriam ir buvo kepta gris tik rytoj, puses pyrago jau nebeliko... teisinuosi tuo, jog reikejo paragauti ir salto, ir karsto, ir silto:) teks kepti dar viena...

Vilma rašė...

Ramune, pavėluotas atsakymas, bet labai džiugu, kad taip patiko. Kepk, ir ne vieną! :)

mamyte kepejele rašė...

sita tai butinai bandysiu... skamba labai skaniai :) o vyrui tai turetu labai patikti, kuo kokoso daugiau - tuo skaniau...jauciu jau ryt ir kepsiu, nes siandien man iskrova :)jusu bloge labai geru recepteliu radau, aciu ;)