2009-02-01

Krepšeliai su vyšniomis

Yra vienas dalykas dėl ko velniui dūšią parduočiau - tai kepiniai su vyšniomis. :) Bet šį kartą dūšią teks ne velniui, o Forelle'i parduoti, nes šiuos FANTASTIŠKUS pyragaičius radau jos blog'e. :) Tikrai visiems labai labai rekomenduoju! Beje, viso pyrago geriau nekepti, nes supjausčius trikampiais gabaliukais įdaras gali bėgti per kraštus. Aš kepiau keksiukų formoje ir buvo pats tas.

Reikės:
Tešlai:
125 g minkšto sviesto,
50 g cukraus,
1 kiaušinis,
200 g miltų,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
250-350 g vyšnių;
2 VŠ kukurūzų krakmolo,
100-200 g cukraus.

Gaminimas:
1. Sviestą ir cukrų išsukti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
2. Persijotus miltus su druska per kelis kartus suberti į sviesto masę vis pamaišant. Visus miltus subėrus, tešlą išminkyti, suvynioti į plėvelę ir pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.
3. Įdarui uogas užpilti cukraus ir krakmolo mišiniu, gerai išmaišyti ir palikti 15 min pastovėti. 4. Atšalusia tešla iškloti formeles, uždėti įdaro ir papuošti tešlos juostelėmis.
4. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 min.

4 komentarai:

Forelle rašė...

Nepriimsiu aš tos dūšios, užtenka, kad vyras man ją pardavė dėl tų pyragėlių :D
O pyragą kepant reikia, kad jo aukštis būtų nedidesnis nei šių pyragėlių, tada pjaustant įdaras tikrai neišbėga. Aišku, pjaustyti reikia jau šaltą

Vilma rašė...

Valiooo! Vadinasi bus dar ką parduoti dėl kito vyšnių pyrago... :D
Dėl pyrago, tai tikrai neaukštas turi būti, kad niekas neišbėgtų, bet maži pyragaičiai patogesni kai viskas skirta valgyti rankomis, o ne iš lėkštutės. Tikrai labai ačiū už receptą! :)

Forelle rašė...

Prašom, aš irgi kai ką pagal tavo receptus dažnai gaminu, ypač vyrui patinka kepenėlių troškinys. Nors seniau nieko iš jų negamindavau, bet vieną kartą kai nemažai jų gavau, išbandžiau tavuosius receptus.
Grįžtant prie vyšninių pyragėlių, juos tikrai daug maloniau ir patogiau valgyti, pyragą kepiau tik vieną kartą, bet ir paskutinį

Vilma rašė...

Džiaugiuosi, kad kažkas patiko. Į skanumą! ;)