2009-02-06

Macarons

Turiu pripažinti, kad labai stebiuosi sausio mėnesio kepėjų be stabdžių iššūkio galutiniu rezultatu. Žinojau, kad pagaminti gerus macarons namuose gana sudėtinga, tačiau viskas pavyko kuo puikiausiai, tiek išvaizdos, tiek skonio atžvilgiu. Viską gaminau griežtai pagal receptą, tik rausvai spalvai išgauti naudojau ne maistinius dažus, o braškinę Dan Sukker pudrą vietoje paprastos. Įdarą gaminau pagal baltojo šokolado įdaro receptūrą tik su juoduoju šokoladu, nes baltasis man nelabai prie širdies... ;) Ir voila! Naminiai "makaronai" lengvai pasiekiami net ne Prancūzijoje. :)

Receptas Kepėjai be stabdžių puslapyje.

20 komentarų:

Puanc rašė...

Och, koks pavydumas! Juk tai pavyzdiniai "makaronai". Na tikrai sveikinu, puikus rezultatas!

Forelle rašė...

Kokie nuostabūs! Aš irgi jau pavydžiu, mano orkaitė kažin ar iškeps

Anonimiškas rašė...

Man atrodo Tau, be konkurencijos, turi būti skirta 1 vieta!

Živilė rašė...

Wow, kokie gražuoliukai :)))

rusvaplaukė rašė...

eik tu sau ._o aš apšalusi. jie tobuli. :)
beje, tau, kaip pavykusių makaronų savininkei, turiu klausimą: kokios gi konsistencijos turi būti pati masė prieš formuojant sausainius? mat man recepto paaiškinimų nepakako :)

Irma rašė...

Sveikinimai su puikiais makaronais!

Asta rašė...

Oho! Fantastika! :) Žinant mano gautą rezultatą, ima griaužti didžiulis baltas pavydas.. :)

Egle rašė...

Vilma, tavo macaroonai galėtų vienoj vitrinoj su Pierre Hermes macaroonais lygiuotis. Šaunuolė ;)

Elžbieta rašė...

Vilma, BRAVO! Labai gražūs!

Vilma rašė...

Ačiū labai visiems už komplimentus mano "makaronams"! :)
Rusvaplauke, tešla man gavosi pakankamai taki - aš net išsigandau, kad per skysta, bet taip ir turėjo būti, nes uždėjus kauburėlį ant skardos jis turi išplokštėti, neturi likti viršūnėlių. Per tą valandą kol palikau apdžiūti jie išvis tokie blyneliai pasidarė, kad galvojau šnipštas gausis. Bet orkaitėje jie iškilo, išgražėjo, susiformavo toks "sijonėlis" kurį visi macaroonai turi. Viršus gavosi traškus, o vidus tąsus. Labai tiko juodasis šokoladas įdarui, nes jis truputį nugesino saldumą. :)

Daisy rašė...

Eina sau, kokie gražūs gi, ir net su macaroonišku sijonėliu, super, tikrai, sveikinu :))

Anonimiškas rašė...

Nerealiai!!!

Vilma rašė...

Ačiū ačiū... :)
Nesakysiu, kad Opera jau šaldytuve degustacijos laukia... :P

Daisy rašė...

Atėjau dar pasigrožėti... Mano dabartinė svajonė - kad pavyktų makaroonus makarooniškai pagamint, ech... :))

Aš tai Operos negaminu - laukiu paskutinių dienų :))

Anonimiškas rašė...

Turiu klausimeli. o tu juos kepei tiesiog paprastai orkaites skardoje ar tiesei kepimo popieriu. Siandien isbandziau recepta, bet tikriausiai buvo per skysti ir visiskai prikepe prie popieriaus :( bet nieko bandysiu kol iseis:)

Vilma rašė...

Aš kepiau ant popieriaus. Man jie irgi prilipo, bet po to gražiai nusiplėšė. Spėju, kad sėkmingas nulupimas priklauso nuo kepimo popieriaus kokybės. Kai naudojau tokį lenkišką rudą, nebrangų - prie jo daug kas prilipdavo. Dabar nusipirkau didelį ruloną kažkokio balto, brangesnio, tai daug geriau sekasi nuo jo gėrybes nukrapštyti. ;)O tešla ir turi būti skystoka, kitaip neišsilygins viršūnėlės ir makaronai gausis kuproti arba gruoblėti. Migdolus irgi reikia labai smulkiai sumalti, kad paviršius lygus būtų. :)Daugiau kažkokių gudrybių neturiu, viską gaminau pagal receptą, netgi be svarstyklių, matuodama puodeliais, šaukštais ir "akimi". :D

Audronasha The Countess rašė...

Oooo, fantastišaka, prisiminiau juos iš vaikystės. Atrodo tobulai :)

Anonimiškas rašė...

Sveiki, matau, kad gavosi nuostabus macaroons'ai. Tik vat turiu klausima: suprantu, kad jus virtuveje tikrai patyrusi, bet vat as dar zalia (dar mokausi mokykloje) ir noriu ant kaledu iskepti macaroons'u. Tai ar man pavyktu? Nes esu kepusi keksiukus, pyragus, sausainius, o siais metais norisi kazko naujo. Tai ar labai sunku butu gauti tokius puikius macaroons'us jei viska daryciau pagal recepta?

Anonimiškas rašė...

Tai, kad čia ne macaroons, o macarons ;D Kiekvienas kepėjas privalo skirti 2 visiškai skirtingus kepinius ir dar juolab, rašantis blogą ;)

Vilma rašė...

Taip, anonime, jūs teisus. Čia mano klaida.