2009-03-01

Karštos jautienos salotos

Labai sveiki, skanūs ir lengvi šeštadienio pietūs. Labai patiko mums abiems! O aš dar kartą pasidžiaugiau, kad nepagailėjau pinigų ketaus keptuvei - griliui. Ant jos jau kepiau bulgogi ir ant grotelių keptą vištieną.

Reikės:
Jautienos nugarinės,
Po vienodą kiekį medaus ir garstyčių,
5 rūšių pipirų mišinio,
Ledkalnio salotų,
Vyšninių pomidorų,
Agurkų,
Juodųjų alyvuogių,
Balzamiko acto,
Alyvuogių aliejaus,
Druskos.

Gaminimas:
Jautieną supjaustyti nedideliais plokščiais gabaliukais. Garstyčias sumaišyti su medumi ir pipirų mišinio. Gautame marinate nors kelias valandas (geriausiai per naktį) marinuoti mėsą. Po to gabalėlius iškepti ant grotelių.
Salotas suplėšyti gabalėliais ir sudėti į lėkštes. Ten pat sudėti per pusę perpjautus pomidorus, supjaustytus agurkus ir alyvuoges.
Užpilui sumaišyti balzamiko actą ir alieju santykiu 1:1, įberti druskos ir gerai išplakti (aš tai darau su kapučino plaktuvėliu).
Mėsos gabalėlius dėti ant salotų viršaus, viską apšlakstyti užpilu.
Mes valgėme su skrudinta duona užkepta kamambero sūriu - buvo puiku!

6 komentarai:

Indrė rašė...

Išvis mėsa betkokia apkepta garstyčių ir medaus padaže yra nerealiai skanu :)

Vilma rašė...

Tikrai taip! :)

Irma rašė...

Labai dailiai atrodo

Vilma rašė...

Irma, ačiū! Labai stengiuosi. :) Tų patiekalų kuriuos gaminu skubėdama ir neturiu laiko "apšokinėti" su fotoaparatu net nededu - nebent jie būtų kuom nors ypatingi. ;)

Egle rašė...

Vilma, any recommendations apie grilio keptuvę? Vis ruošiuosi nusipirkti, bet nelabai išsirenku geros. Aišku svarbus ir kainos/kokybės santykis... ;)

Būsiu dėkinga :)

Vilma rašė...

Labas Egle,
Vienareikšmiškai rinkausi iš ketaus. Manoji švediška skeppshult, vos pakeliu ją, bet esu labai patenkinta. Tos pačios firmos ir vaflinę turime - vafliai gaunasi fantastiški, nepalyginami su tefloninėje elektrinėje keptais (turėjome ir tokią). Kainų tiksliai nepamenu, bet abi buvo kažkur po 180 Lt. Turint omenyje, kad ketaus indai, jei gerai prižiūrimi, tarnauja visą gyvenimą, tai, manau, nėra labai brangu. ;)Ilgainiui norėčiau įsigyti pailgą puodą troškinimui orkaitėje - tokį kur visa višta telpa. :)Ir visai atsisakyti tefloninių keptuvių.