Reikės:
50 g ghee sviesto,
2 vidutinio dydžio svogūnai, smulkiai sukapoti,
1 VŠ susmulkinto česnako,
2 VŠ kario miltelių,
2 AŠ druskos,
1 AŠ malto kumino,
0,5 AŠ kajeno pipirų miltelių,
1 viščiukas supjaustytas į 10 gabaliukų (naudojau tik blauzdeles),
1 maža skardinė konservuotų pomidorų,
pundelis kinzos, susmulkintos (neturėjau, naudojau džiovintas petražoles),
3/4 puodelio anakardžių riešutų (sumalti kombaine arba kavamalėje),
3/4 puodelio riebaus natūralaus jogurto.
Gaminimas:
Ghee sviestą išlydyti storadugniame dideliame puode ir jame apkepti svogūnus, česnakus ir imbierą, kol svogūnai suminkštės, apie 5 min. Suberti kario miltelius, druską, kajeno miltelius ir kuminą, dar trumpai pakepti pastoviai maišant. Sudėti vištienos gabaliukus ir, pamaišant, kad mėsa pasidengtų prieskoniais, pakepti apie 3 min. Su visomis sultimis supilti pomidorus, suberti kinzą ir užvirinti. Kai užvirs, puodą uždengti, sumažinti ugnį ir troškinti apie 40 min, kol vištiena pilnai išvirs. Šiame etape patiekalą galima užšaldyti. Jei užšaldyti nenorite, o valgysite iš karto, tuomet sumaišykite anakardžių pudrą su jogurtu iki vienalytės masės ir pamažu, pastoviai maišant, supilkitę ją į keptuvę. Pastoviai maišant, ant nedidelės ugnies kaitinti kol padažas sutirštės. Tuomet griebiam medinį šaukštą (bent jau aš tokį naudoju, kad teflono nesubraižyti :)) ir daliname porcijomis.
Skanaus!
Receptas rastas puslapyje www.epicurious.com
6 komentarai:
Zinau si recepta ir begalo ji megstu! Maciau per Martha Stewart laida knygos autorius 'Where flavour was born' gamino si patiekala tik dar dejo moku ir kalafijoro!!! Skanumelis!!!
Mmmm, nebloga idėja su daržovėmis. :) Tik gal tuomet dėčiau ne blauzdeles, o filė gabaliukus, kad būtu patogiau valgyti. O patiekalas tikrai baisiai skanus! :)
persiunčiau mamai. kaip kadaise sakiau - labai mėgstu indišką maistą, ir šeimyną juo užkrėčiau, tai reiks prikalbinti, kad išmėgintų - pati nors ir nevalgyčiau (vis tos mėsos), bet kvapai kvapai..
Rusvaplauke, tai bandyk sambar'ą - jis vegetariškas. ;) Iš Hare Krišna vegetarinių valgių knygos. :)
kaip puikiai atrodo :) mėgstu ir aš tokius patiekalus. Labai labai.
rūtuliuk, tai pabandyk, gaminasi tikrai labai paprastai ir produktų labai įmantrių nereikia. ;)
Rašyti komentarą