2009-03-08

Vištiena anakardžių padaže

Dar vienas indų virtuvės perliukas. Ne kartą jau esu išpažinusi savo meilę indiškam maistui, bet su kiekvienu, vis geriau pavykstančiu, patiekalu "klimpstu" vis giliau giliau... Dar vakar, kai gaminau šį patiekalą pietums, sakiau Jam, kad jei reikėtų rinktis visam gyvenimui kinų arba indų virtuvę, neabejodama rinkčiausi indų. Kinų, nors labai populiari, kažkodėl mano širdies nepavergia... Bet grįžtu prie patiekalo - pirmą kartą pavyko taip, kad neturėjau prie ko prikibti, nes anksčiau vis kokia nesėkmė ištikdavo - tai kardamono padauginu, tai jogurtą sutraukia, tai padažas per skystas ar dar kas "koją pakiša"... Šį kartą pavyko puikiai, todėl drąsiai rekomenduoju patiekalą išbandyti. Nuotrauka kaip visada - "bjauriųjų ančiukų" serijos, tad teks pasitikėti mano garbės žodžiu, kad tai LABAI skanu. ;) Tiekiau su virtais basmati ryžiais pagardintais ghee svieste apkeptais prieskoniais (gvazdikėliais, lauro lapu, cinamono žievele, kalendros grūdeliais). Beje, ryžiams geriau naudoti nemaltus prieskonius, tuomet jie nenudažys ryžių ir neaplips grūdelių, todėl patiekalas atrodys daug estetiškiau. Išvirus ryžiams, prieskonius tiesiog nuimti nuo paviršiaus. ;)

Reikės:
50 g ghee sviesto,
2 vidutinio dydžio svogūnai, smulkiai sukapoti,
1 VŠ susmulkinto česnako,
2 VŠ kario miltelių,
2 AŠ druskos,
1 AŠ malto kumino,
0,5 AŠ kajeno pipirų miltelių,
1 viščiukas supjaustytas į 10 gabaliukų (naudojau tik blauzdeles),
1 maža skardinė konservuotų pomidorų,
pundelis kinzos, susmulkintos (neturėjau, naudojau džiovintas petražoles),
3/4 puodelio anakardžių riešutų (sumalti kombaine arba kavamalėje),
3/4 puodelio riebaus natūralaus jogurto.
Gaminimas:
Ghee sviestą išlydyti storadugniame dideliame puode ir jame apkepti svogūnus, česnakus ir imbierą, kol svogūnai suminkštės, apie 5 min. Suberti kario miltelius, druską, kajeno miltelius ir kuminą, dar trumpai pakepti pastoviai maišant. Sudėti vištienos gabaliukus ir, pamaišant, kad mėsa pasidengtų prieskoniais, pakepti apie 3 min. Su visomis sultimis supilti pomidorus, suberti kinzą ir užvirinti. Kai užvirs, puodą uždengti, sumažinti ugnį ir troškinti apie 40 min, kol vištiena pilnai išvirs. Šiame etape patiekalą galima užšaldyti. Jei užšaldyti nenorite, o valgysite iš karto, tuomet sumaišykite anakardžių pudrą su jogurtu iki vienalytės masės ir pamažu, pastoviai maišant, supilkitę ją į keptuvę. Pastoviai maišant, ant nedidelės ugnies kaitinti kol padažas sutirštės. Tuomet griebiam medinį šaukštą (bent jau aš tokį naudoju, kad teflono nesubraižyti :)) ir daliname porcijomis.
Skanaus!


Receptas rastas puslapyje www.epicurious.com

6 komentarai:

surfingtheworldcuisine rašė...

Zinau si recepta ir begalo ji megstu! Maciau per Martha Stewart laida knygos autorius 'Where flavour was born' gamino si patiekala tik dar dejo moku ir kalafijoro!!! Skanumelis!!!

Vilma rašė...

Mmmm, nebloga idėja su daržovėmis. :) Tik gal tuomet dėčiau ne blauzdeles, o filė gabaliukus, kad būtu patogiau valgyti. O patiekalas tikrai baisiai skanus! :)

Anonimiškas rašė...

persiunčiau mamai. kaip kadaise sakiau - labai mėgstu indišką maistą, ir šeimyną juo užkrėčiau, tai reiks prikalbinti, kad išmėgintų - pati nors ir nevalgyčiau (vis tos mėsos), bet kvapai kvapai..

Vilma rašė...

Rusvaplauke, tai bandyk sambar'ą - jis vegetariškas. ;) Iš Hare Krišna vegetarinių valgių knygos. :)

rūtuliukas rašė...

kaip puikiai atrodo :) mėgstu ir aš tokius patiekalus. Labai labai.

Vilma rašė...

rūtuliuk, tai pabandyk, gaminasi tikrai labai paprastai ir produktų labai įmantrių nereikia. ;)