2009-05-17

Avižinė košė su datulėmis, graikiškais riešutais ir kardamonu

Beveik visą šią savaitę pusryčiams valgydavau košę. Taip mėgstu avižinę, kad, jei jau pradedu, tai apsistoju ties ja ilgam... Mano nelaimei namuose baigėsi cinamonas, tad teko kurti naujus skonių derinius. Virtuvinėje spintelėje pažaidusi "laimės šulinį" ištraukiau datules, o visai šalia gulėjo graikiniai riešutai, pamaniau "kodėl gi ne... ", kadangi be prieskonių niekaip negaliu, šį kartą pasireikšti gavo kardamonas. :) Pasirodė neblogai, gavo dešimtuką ir kitą kartą vėl bus egzaminuojamas, nes cinamono PC neradau. Tiesa, radau 200 g pakelį už 0,65 Lt ant kurio buvo užrašyta "Cinamonas", tačiau, būkim biedni, bet teisingi - ten ne cinamonas, o pigus cinamono pakaitalas kasija... Tad kai JIS, po 15 min. nuo mano kuitimosi prie prieskonių, pirštu parodė į tą maišelį sakydamas, "o, žiūrėk, yra cinamonas!", apsimečiau, kad negirdėjau ir nuskuodžiau prie kasų... O košė ir be jo gavosi labai skani!

Reikės:
Avižinės košės išvirtos taip kaip mėgstate (man patinka virta pieno - vandens mišinyje ir tiršta),
Džiovintų datulių (bet jei turite šviežių, išvis fantastika!),
Graikiškų riešutų,
Malto kardamono.

Gaminimas:
Į karštą košę suberti susmulkintas datules, graikiškus riešutus ir maltą kardamoną. Viską sumaišyti, uždengti ir palikti bent 5 minutėms datulėms išbrinkti ir prieskoniams įsigerti.
Smagaus ryto! :)

2 komentarai:

Sparnuotis rašė...

Džiugini mane pusryčių idėjomis:) Bandysiu būtinai, juolab, kad mano namuose datulių, graikinių riešutų niekad netrūksta, o pusryčiams avižinę košę valgau visuomet:) Norėjau dėl kardamono pasitikslinti - turėjai gatavo malto, ar aižei iš anksčių ir sutrynei?

Vilma rašė...

Malonu, kad džiuginu. :) Aš turiu ir malto, ir ankštimis, tai košei naudojau maltą (ankštys tik papuošimui), tačiau po straipsnelio apie cinamoną, galvoju apie grūdimą pačiai... Kadangi turiu ketaus grūstuvę, ne bėda sutrinti mažus kiekius vienam kartui. :) Apie maltus pipirus jau net pamiršusi esu - nepalyginami su šviežiai sugrūstais.