2009-05-05

Makaronų salotos su saulėje džiovintais pomidorais ir kaparėliais

Kaip visada 52 savaičių tema skatina pasukti galvą... Sukau sukau ir "susukau" makaronų salotas su saulėje džiovintais pomidorais - dėl aromato, kaparėliais - dėl sūrumo, avių ir ožkų pieno fetos sūriu - dėl sotumo... O tam, kad subalansuoti sūrumą, nes visi priedai gana sūrūs, viską užpyliau saldžiu medaus ir garstyčių padažu. Skanumėlis! Ne pats baisiausias derinys, bet pakankamai neįprastas lyginant su tuo, ką mes valgome kasdien...

Reikės:
Makaronų,
Saulėje džiovintų pomidorų,
Kaparėlių (ne marinate, bet druskoje),
Fetos sūrio.
Užpilui:
Medaus,
Grūdėtų garstyčių,
Citrinos sulčių.

Gaminimas:
Makaronus išvirti, ataušinti ir sumaišyti su kaparėliais bei pasmulkintais pomidorais.
Užpilui visus komponentus gerai sumaišyti ir aplieti salotas. Ant viršaus užtrupinti fetos sūrio.
Nedėjau pipirų ir prieskoninių žolelių, nes norėjau, kad jaustųsi natūralus komponentų skonis (jie patys kaip prieskoniai ;). Į užpilą aliejaus nepyliau, nes užteko to, kuris nuvarvėjo nuo pomidorų.
Skanaus!

10 komentarų:

Forelle rašė...

Nebūtų kaparėlių, sakyčiau, kad čia viskas labai normalu ir įprasta, bet va jie ir medus, man tikrai neįprastas derinys. Nesipjauna skoniai?

Indrė rašė...

Sakyciau visai prasmatnus patiekalas :)

Vilma rašė...

Forelle, mano receptoriams tikrai ne! Aš mėgstu saldžiasūrį skonį. Kažkada kai paragavau meduje karamelizuotų riešutų pabarstytų druska (pirktų parduotuvėje, ne naminio "išmislo" ) taip susižavėjau šiuo deriniu, kad mielai stengiuosi šiuos skonius sujungti ir kituose patiekaluose. Salotose tai lengviausia padaryti.

Indre, gal ir taip, bet turint omenyje kaip paprastai gaminamas, nukrinta jam karūna. :)

Egle rašė...

Aha, man pradžioj irgi pasirodė viskas įprasta iki kol paskaičiau apie medaus padažą. Bet žinai, skamba skaniai. Niekada neragavau kaparėlių su medum, bet skamba tai gerai. Liuks.

Vilma rašė...

Šias salotas šiandien darbe padalinau pusiau ir vieną dalį pabandžiau pašildyti, kad palyginti kaip skaniau. Neapsisprendžiau nes ir šiltos, ir šaltos labai labai skanios! Beje, nors kelias valandas palaikytos šaldytuve jos subręsta ir tampa dar skanesnės. ;)

rusvaplaukė rašė...

mmm. regis, aš tiesiog pulsiu po kojų bet kokiam patiekalui, kuriame baltas sūris ir saulėj džiovinti pomidorai. negaliu atsivalgyti.

o aš visada bijau makaronų salotų, nors vieną kartą, vieną kartą esu valgiusi neapsakomai gardžias, su kažkokiu tirštu meiliu padažu (gal iš tofu? mat veganiškas buvęs). tikriausiai dėl to, jog iki kokių devyniolikos bijojau makaronų (būna ir taip!), o prašalusių jų - kaip ir košių ir ryžių - vengiu lig šiol.

o ar atšalę makarai netampa tokie, na, guminiai?

Indrė rašė...

As kaip studente visu pirma apie kaina galvoju - feta 6lt, pomidorai koks 12... Nebent cia kaip seniau - susimetam visi, as pagaminu ir iskart suvalgom :D

Vilma rašė...

Rusvaplauke, jei makaronai kokybiški itališki, išvirti tinkamai, t.y. iki al dente stadijos tai tikrai ne guminiai. ;) Kokių "Gintarinių" ir aš bijočiau kaip velnias kryžiaus, nes jie į košę suverda. Specialiai Tau idėja - jei mėgsti kuskusą, keisk makaronus į juos. ;)

Indre, studijų laikais man šis patiekalas būtų kosmose, bet tam ir graužiam tas karčias šaknis, kad paskui saldžiais vaisiais mėgautis. :) Iš viso pakelio fetos ir pilno indelio pomidorų gausis milžiniškas kiekis, kurio pusei barako užteks... ;)

Anonimiškas rašė...

Puikus receptas:)Ačiū. Tik kaparėlių pabijojau dėti. Ir kartu labai norėjosi žalių salotų, bet čia gal man taip;)

Vilma rašė...

Anonime, džiaugiuosi, kad patiko. :)