2009-08-08

Empanados (Kepėjai be stabdžių)

Uffff, jau maniau nebespėsiu... :) Traukiu į dienos šviesą ką tik iš orkaitės atkeliavusias empanadas. Pavyko puikiai! Tešla plonytė, trapi, gražiai sluoksniuota, jos skonis visiškai neužgožia įdaro skonio ir tai yra puiku! Miltus naudojau pirmos rūšies, "duoninius", todėl dėl didesnio gliuteno ji gavosi labai tampri ir kepant visiškai nesuplyšo (to, tiesą pasakius, aš labiausiai bijojau...). Gaminau iš pusės porcijos ir gavosi 6 vidutinio dydžio empanados. Planavau eksperimentuoti su dviejų rūšių įdarais, bet... vienas "pasimetė" kol bėgau į nuvažiuojantį iššūkio traukinį... ;). Tešlos receptą ir gamybos procesą rasite čia, o aš papasakosiu apie įdarą, kuris mums labai patiko.

Reikės (pusei tešlos kiekio):
Alyvuogių aliejaus,
5 cm gabaliuko poro,
Pusės paprikos (pas mane geltonoji),
3 skiltelės česnako,
300 g maltos kalakutienos,
1 VŠ koncentruotos pomidorų pastos,
Druskos, pipirų,
Mėgstamų prieskonių,
2 VŠ kapotų kalendrų lapelių.

Gaminimas:
Alyvuogių aliejuje apkepti susmulkintą česnaką, juostelėmis supjaustytą porą ir kubeliais sukapotą papriką. Sudėti kalakutieną ir maišant apkepti, kad gautųsi smukūs faršo "trupiniai". Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais, įmaišyti pomidorų pastą. Kai truputį pakeps, sudėti kalendros lapelius ir nukelti nuo ugnies. Ataušinti. Kai įdaras atauš, įdaryti juo empanadas.

Štai taip atrodo prapjautos:



11 komentarų:

Indrė rašė...

Taip ir būna - geriausi įdarai iš to ką turi. Manasis su kopūstais, morkytėm ir malta mėsa irgi buvo iš likučių išspaustas, bet mano manymu skaniausias :)

Vilma rašė...

Indre, tikrai taip! Deja, tie skaniausi, būtent dėl šios priežasties, dažniausiai būna nebepakartojami. ;)Bent jau aš niekada nebepamenu, ką ekspromtu "būriau". :D

rūtuliukas rašė...

šaunuolė :) matau, pavyko puikiai.

Vilma rašė...

Ačiū, Rūtuliuk! :)

Sparnuotis rašė...

Nuostabumėlis! Vilma, tu tikras virtuozas, ypač kai aprašai visokius gaminimo "niuansus", kaip kad šiuo atveju pavyko tokią tešlą sukonstruoti, kad ir seilės varva ir dar atrodo tobulai - tokia plonytė ir neplyšus!

Jurgita rašė...

Fantastika. Aš kažkaip įsigudrinu pražioplint tuos visus kepėjų iššūkius. Dabar va gailiuosi, kad šių pyragėlių nekepiau, juk be mielių, net ir aš sugebėčiau... Ech.

Žalia Varna rašė...

Gražuuuu :) Šauniai pavyko įdaras, gražu žiūrėti, kad neišbėgo, kaip kad man buvo :)))

Neringa rašė...

wow, kaip noreciau paragauti, mmmmm....

P.S. jau galiu rasyti komentarus, yahooooo :DDDD

Vilma rašė...

Sparnuoti, net susikuklinau... Mėgėja aš! Tik mėgėja... ;)

Jurgita, o kur parašyta, kad negalima gaminti iššūkių patiekalų terminui pasibaigus? ;) Jei ne publikai, tai dėl savęs...

Žalia varna, ačiū! Mano, matai, įdaras iš mėsos, todėl ir neišbėgo. Su uogiene neaišku kaip būtų buvę. :)

Neringa, valiooo! Džiaugiuosi, kad gali rašyti pranešimus. :)

Mindaugas Danys rašė...

aš argentinietišką empanadų variantą gaminau, bet svečias pirktinę tešlą atsinešė, tai įdaras buvo jautienos faršas, virti kiaušiniai, svogūnai ir alyvuogės irgi visiems patiko.

Vilma rašė...

Mindaugai, Jūsų variantas taip pat skaniai skamba!
Kalbant apie kiaušinį, man labai skanus toks įdaras: ryžiai, virtas kiaušinis ir svogūnų laiškai. Mano tėtis daro pyragėlius su šiuo įdaru.