
Reikės:
2 VŠ alyvuogių aliejaus,
2 didelių smulkiai supjaustytų svgūnų,
2 VŠ kario tyrės (naudojau žaliąją),
2 baklažanai supjaustyti 1 cm dydžio kubeliais,
2 supjaustytos raudonosios paprikos,
1 maža skardinė savo sultyse konservuotų pomidorų,
druskos, pipirų,
175 g lešių.
Gaminimas:
Išvirti lęšius.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūnus ir, maišant, ant silpnos ugnies kepti 3-5 min., kad suminkštėtų. Įmaišyti kario tyrę ir kepti dar 2 min.
Į troškinį suberti lęšius, pagal skonį pagardinti druska, pipirais
Suberti baklažanus, paprikas ir kepti 10-15 min., kad suminkštėtų. Supilti pomidorus su visu skysčiu, suberti lęšius ir, uždengus dangčiu, truputį patroškinti.
Patiekiant galima pabarstyti fetos sūriu - labai tinka. (Tą sugalvojau tik tada, kai jau nuotraukas pagariau :P )
2 komentarai:
O morkos nebuvo detos? bent nuotraukoje taip atrodo...:)
Reda, morkų nebuvo - nuotraukoje matosi patroškusios paprikos ir konservuotų pomidorų gabaliukai. ;)
Rašyti komentarą