2010-04-01

Salotos su Serrano kumpiu, Pecorino sūriu ir džiovintomis spanguolėmis

Grįžau iš darbo alkana kaip vilkas, dar kamštyje stovėdama nesupratau kas garsiau burzgia - skrandis ar variklis... Beveik buvau apsisprendusi dėl varškėtukų, bet pavasaris padarė savo - gaminau salotos. ;-) Rezultatas - komandinis šaldytuvo galimybių ir mano fantazijos darbas. Niekada nesu "išėjusi iš krašto" kurdama salotas, nes vadovaujuosi paprasta, savo sukurta formule - dėti galima bet ką, bet salotose privalo būti saldumo, sūrumo, aitrumo ir rūgštumo. Visa kita- polėkis...

Reikės:
Salotų lapų,
Jamon Serrano arba kito kumpio (sūrumas),
Pecorino sūris (aitrumas ir sūrumas),
Vyšniniai pomidoriukai (rūgštumas),
Džiovintos spanguolės (saldžiarūgštis skonis),
Kepinti anakardžių riešutai (saldumas),
Alyvuogių aliejaus,
Balzamiko acto.

Gaminimas:
Viskas labai paprasta: suplėšom salotų lapus (nepamištam prieš tai nuplauti ;)), dedam į lėkštę. Ant viršaus dedam iš kumpio susuktas "rožes", gabaliukais sulaužytą sūrį, spanguoles, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, kepintus riešutus. Pašlakstome aliejumi ir balzamiko actu.

Druskos tikrai nereikia. Pipirais ir prieskoniais galima paskaninti, bet aš sąmoningai to nedariau, nes nenorėjau užgožti produktų skonio, juk ne šlapdešrę ir sūrio produktą sudėjau... ;-)

4 komentarai:

giedra rašė...

labai pavasariskai atrodo ;)

Vilma rašė...

Giedra, ne tik atrodo, bet ir labai tinka pavasariui. ;)

Sparnuotis rašė...

Vilke, mane imki i pora, busiu tavo alkanas vilkiukas, toki gardumyna kapojant:)

Vilma rašė...

Sparnuoti, koks gi tu vilkiukas? Taigi lesioji kaip žvirbliukas! :)